منتشر شده در 30 تیر 1404 ساعت 11:00


شرکت پاگانی در حال حاضر هیچ مشکلی در فروش محصولات خود ندارد. با تولید سالانه حدود ۵۰ دستگاه خودرو، خریداران ثروتمند این برند با رضایت کامل در لیستهای انتظار طولانی باقی میمانند تا ابر خودروی ایتالیایی دستساز خود را تحویل بگیرند. اما اکنون مشخص شده اگر این شرکت به تولید یک ابر خودروی برقی رو میآورد، در فروش آن با مشکلات زیادی مواجه میشد!
ایدهای که در نطفه خفه شد؛ داستان ابرخودروی برقی پاگانی
سباستین بریدی سخنگوی پاگانی اخیراً در مصاحبه با وبسایت CarBuzz، به موضوعات جالبی اشاره کرده است. یکی از این موضوعات، به تمایل کمپانی برای توسعه یک ابر خودروی تمام الکتریکی مربوط میشود. به گفته آقای بریدی، زمانی که این ایده به مشتریان وفادار پاگانی ارائه شد، هیچ کس علاقهای به آن نشان داد. به عبارت دیگر تقاضا برای یک مدل تمام الکتریکی با برند پاگانی مطلقاً صفر بود! در نتیجه، این پروژه به طور کامل کنار گذاشته شد.
سباستین بریدی در این مصاحبه افزوده:
«زمانی که هشت سال پیش توسعه مدل اتوپیا را آغاز کردیم، تیمی را به طور ویژه به یک مدل تمام الکتریکی اختصاص دادیم. ایده ما این بود که یک نسخه برقی از اتوپیا را در کنار نسخه درونسوز آن عرضه کنیم. ما هرگز به فکر یک مدل هیبریدی نبودیم، زیرا معتقد بودیم این فناوری بسیار پیچیده است و در آن دوره هنوز به اوج خود نرسیده بود.»
«ما این ایده را به نمایندگیها و مشتریان خود نشان دادیم، اما هیچکس علاقهای نشان نداد. ما یک شرکت خانوادگی هستیم، بنابراین مجبور شدیم پروژه خودروی تمام برقی را رها کنیم. این مایه تاسف است، زیرا سرمایهگذاری زیادی در بخش تحقیق و توسعه انجام داده بودیم. ما همکاری بسیار نزدیکی با تأمین کنندگان مرسدس-AMG داشتیم که در اوج تکنولوژی قرار داشتند. اما مجبور به لغو آن شدیم. ما باید شرکتی پایدار داشته باشیم و نمیتوانیم برخلاف منافع اقتصادی خود عمل کنیم.»
با وجود سرمایهگذاری هنگفتی که ظاهراً برای توسعه اتوپیای برقی انجام شده بود، پاگانی در نهایت مجبور شد این خودرو را از برنامههای آینده خود حذف کند، صرفاً به این دلیل که هیچ کس خواهان آن نبود.

زنده باد V12! آینده روشن پیشرانه ۱۲ سیلندر
در حال حاضر، پاگانی هیچ برنامهای برای کنار گذاشتن پیشرانه V12، حداقل در آینده نزدیک، ندارد. شاید بدانید این موتور توسط مرسدس-AMG تأمین میشود. این موتور قدرتمند و خوش صدا تا اوایل دهه آینده در بازار آمریکا حضور خواهد داشت. آقای بریدی در این باره گفته:
«AMG مجوزهای لازم برای عرضه این موتور در اروپا را تا سال ۲۰۳۰ و در کالیفرنیا تا سال ۲۰۳۲ دریافت کرده و ما اطمینان داریم تاییدیه آن تمدید خواهد شد. شرایط بسیار گیجکننده است، زیرا قوانین مدام تغییر میکنند. پیشرانه V12 یک جشن است؛ توانایی دریافت تاییدیه برای گیربکس دستی متصل به موتور V12، یک جشن مهندسی مکانیک است که مشتریان ما به آن نیاز دارند. هیچ برنامهای برای فاصله گرفتن از موتور V12 تدوین نشده است.»
پاگانی تنها نیست؛ بحران تقاضا برای ابرخودروهای برقی
پاگانی تنها برند اسپرتی نیست که تمایلی به تولید ابر خودروهای برقی ندارد. سایر تولیدکنندگان مدلهای سوپر اسپرت و هایپرکار نیز دارای موضع مشابهی هستند. برای مثال کریستین ون کوئنیگزگ، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت سوئدی کوئنیگزگ همین چند روز قبل بود که در مصاحبه با مجله تاپ گیر اعلام کرد تقاضا برای هایپکارهای برقی در حال حاضر «بسیار پایین» است. میت ریمک هم اعتراف کرده که شرکت ریمک هنوز نتوانسته تمام ۱۵۰ دستگاه از مدل نِورا را بفروشد، آن هم در شرایطی که این خودرو رکوردهای متعددی را در زمینه شتاب و ترمز گیری جابجا کرده است.
در کنار اینها، مازراتی اخیراً برنامههای خود برای ساخت نسخه تمام برقی MC20 را لغو کرده؛ لامبورگینی نیز عرضه اولین خودروی برقی خود را به تعویق انداخته و رونمایی از نسخه برقی شاسیبلند اوروس را نیز به زمانی دیگر موکول کرده است. طبق شنیدهها، فراری به عنوان دیگر خودروساز مطرح ایتالیایی، عرضه دومین خودروی برقی آینده خود را به دلیل تقاضای «صفر» به عقب انداخته است. این شرکت قصد دارد نخستین مدل تمام الکتریکی خود را در سال ۲۰۲۶ وارد بازار کند.
دلیل رویگردانی برند های مذکور از مدلهای برقی واضح است. چنین مدلهایی با خواستههای مشتریان هدف آنها همخوانی ندارند و در صورت تولید بدون خریدار باقی خواهند ماند. کسانی که خواهان خودروهای برقی با خصوصیات اسپرت و شتاب دیوانهوار هستند، میتوانند به سراغ سایر برند ها و مدلها بروند. این مدلها اتفاقاً بسیار ارزانتر هستند و با پرداخت مبالغ خیلی کمتری میتوان پشت فرمان آنها نشست. تسلا مدل S پلد و لوسید ایر سفایر از بهترین گزینههای موجود در این زمینه هستند.
این دو سوپر سدان الکتریکی به ترتیب ۱۰۲۰ و ۱۲۳۴ اسب بخار قدرت دارند. با اتکا به نیروگاههای برقی فوقالعاده قدرتمند، شتاب این دو مدل اندکی بیشتر از ۲ ثانیه است، رقمی که خیلی از ابر خودروها را به چالش میکشد. با وجود این، قدرت پیشرانه و چنین شتاب خارقالعادهای، برای دوستداران و علاقهمندان سوپر اسپرتها و ابر خودروها کافی نیست. برای این دست از مشتریان، طراحی ماندگار، کمیاب بودن، غرش موتور و البته بوی بنزین بیشتر ارجحیت دارد!
source