تیتر20 – کرمان موتور را می توان از معدود خودروسازانی دانست که در شرایط فعلی صنعت خودروسازی کشور ، ترجیح داده است که از موقعیت موجود به نحو دیگری استفاده کند.

طی سال های اخیر پیرو برخی اتفاقات از جمله تحریم مستقیم صنعت خودروسازی کشور ، مسیر برای تولید کنندگان خودرو تنگ و حرکت در آن سخت شده است.

تحریم های این صنعت نه تنها مانع از ادامه همکاری با شرکای خارجی شده است ، بلکه دسترسی آسان و مستقیم به مبادی وارداتی را بسته است. بر اساس این اقدام یکجانبه امکان نقل و انتقال پول به صورت عادی و ازطریق شبکه بانکی بین المللی مانند سال های قبل و همچنین حمل و نقل به صورت مختل شده است.

درآمدهای ارزی کشور نیز تحت تاثیر این تصمیم دشمنان کاهش یافته و مسئولان برای اداره کشور ، مجبور شده اند که برای تخصیص ارز ، اولویت بندی خاصی ایجاد کنند. 

این مسائل به طور کل تولید خودرو در کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است.البته فعالان این صنعت در سال های اخیر برای ارسال پیام توانمندی ایران و عبور از تحریم ، تلاش های زیادی کرده . پیام مد نظر را فرستاده اند.با این حال وضعیت فعلی کار را برای همه سخت کرده است. 

دراصل فضای کار به رغم تلاش ها ، همچنان از ثبات مورد نیاز برخوردارنیست.چرا که بخشی از نیازهای خودروسازان به دلیل نبود تولید داخل باید از خارج تامین شود.

در حال حاضر نیز غیر از چین مبدا دیگری برای واردات وجود ندارد. اما  واردات از این کشور نیز پیرو تحریم ها مسائل و داستان های خاص خود را دارد. در عین حال اصلی ترین چالش و مشکلی که در این مسیر به شدت نگرانی ایجاد می کند ، تامین ارز است.

به بیان دیگر خود تحریم ها مانع کاهش درآمدهای ارزی شده و از سوی دیگر  ادامه و تحقق اهداف افزایش تولید به ارز وابسته است. تحریم ها و عدم ارتباط مستقیم ،امکان دستیابی به تکنولوژی روز را هم تقریبا غیر ممکن کرده است.

در این شرایط کرمان موتور به جای بهانه جویی کاهش تولید و تعدیل نیروی کار ، تشخیص داده است که مسیر دیگری را طی کند. مسیری که می تواند بر میزان تولید این شرکت و همچنین سایرشرکت ها تاثیر بگذارد.

در اولین فصل از سال جدید کرمان موتور چند خط تولید جدید را افتتاح و راه اندازی کرد. خط تولید سرسیلندر، باک پلیمری وخط رنگ رباتیک و خط تولید گیربکس CVT از جمله این اقدامات به شمار می آیند.

اما شاید افتتاح خط تولید گیربکس CVT را بتوان مهم ترین این اقدامات دانست . از یک سو این شرکت به عنوان اولین تولید کننده بخش خصوصی سراغ تولید گیربکس رفته است و از سوی دیگر حرکت به سمت بومی سازی و افزایش کیفیت خودروها با سرعت بیشتری انجام می شود. 

افتتاح این خط تولید نشان می دهد که به رغم فشارهای شدیدی که تولید را تحت تاثیر خود قرار داده است ، کرمان موتور تلاش کرده است که روزنه امیدی برای خود ایجاد کند. 
به بیان ساده تر ، افتتاح این خطوط که با سرمایه گذاری 3.5 میلیون دلاری صورت گرفته است ، نشان می دهد که این خودروساز بخش خصوصی صرفا به دنبال افزایش تولید و کسب سود و تعمیق ضریب نفوذ در بازار نیست.

بلکه تلاش می کند در کنار افزایش تولید و گسترده تر کردن سبد تولید ، با جلوگیری از خروج ارز و کاهش ارزبری ، زمینه های کاهش قیمت ها را نیز فراهم کند.

همچنین به نظر می رسد که این خط تولید با توجه به ظرفیتی که دارد ، غیر از تامین گیربکس های موردنیاز آبی پوشان کرمانی می تواند ، بخش از نیاز سایر خودروسازان را نیز تامین کند. خط تولید گیربکس CVT کرمان  موتور با ظرفیت سالانه ۱۵۰ هزار دستگاه توان تامین این نیاز را دارد. در واقع این اقدام هم مانع از خروج ارز توسط این شرکت خواهد شد و هم از نظر ارزی باعث صرفه جویی و نیازکمتر سایر شرکت های نیز می شود. 

اشتغال زایی نیز نکته قابل توجهی است که باید به آن توجه ویژه ای داشت. خط تولید گیربکس CVTکرمان موتور زمینه اشتغال‌زایی برای ۲۵۰ نفر را بصورت مستقیم فراهم کرده است. این اشتغال با توجه به جغرافیایی که این کارخانه در آن واقع شده است. بسیار حائز اهمیت است.

به بیان ساده تر ؛ نه تنها زمینه اشتغال بیشتر با افزایش ظرفیت فراهم می شود. بلکه در کنار ثمرات مثبتی که به همراه می آورد،زمینه های افزایش نیروی کار متخصص را نیز فراهم می کند.

 

source

توسط autokhabari.ir