عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

این روزها سرعت تغییرات در عرصه‌های مــختلـف صنعت خــودرو و ورود هوش مـصنوعی و تکنولوژی‌های مــرتـبــط بـا خودروهای متصل، اینترنت اشیاء و تکامل سیستم‌های خودران، به حدی شگفت‌آور و غافلگیر کننده است که به جرأت می‌توان گفت اگر صنعت خودرو کشور هرچه زودتر از بدیهی‌ترین موانع موجود بر سر راه رشد و ارتقای سریع این صنعت ازجمله قیمت‌گذاری دستوری، دخالت دولت در امور صنعت و بازار خودرو و انحصار موجود در این صنعت رها نشود، در آینده‌ای نه‌چندان دور، خودروهای تولیدی اگر از طرف کشورهای دیگر خریداری شوند، صرفا برای نمایش در موزه ها خواهد بود.

در حالی که گاه پیش‌بینی‌های هوش‌مصنوعی و متخصصان متفاوت است، اما هر دو گروه طرح‌های بلندپروازانه‌ای را در صنعت خودرو متصور هستند. تلفیق تخصص انسانی و خلاقیت هوش‌مصنوعی، طیفی از احتمالات را ایجاد می‌کند که حکایت از پیشرفت‌های شگفت‌انگیز و نوآوری‌های غیرمنتظره در صنعت خودرو دارد.

به‌گفته برخی کارشناسان ۵۰ سال آینده نوید یک تحول جدی در فناوری خودرو را می‌دهد؛ از سیستم‌های ایمنی پیشرفته گرفته تا مفاهیم انقلابی مانند خودروهای پرنده که همگی آینده هیجان‌انگیزی از حمل‌ونقل را به ارمغان خواهند آورد.

این روزها حتی شرکت «ان‌ویدیا» که به تولید کارت‌های گرافیکی قدرتمندش مشهور بود نیز وارد بازی طراحی خودرو شده است. این شرکت با شبیه‌سازی انواع شرایط آب‌وهوایی و خطرات ممکن، درحال برنامه‌نویسی برای ایمن‌ترین خودروهای خودران است.

نباید فراموش کرد توان محاسباتی هوش مصنوعی یک کوادریلیون بر ثانیه است، درحالی که توان محاسباتی ذهن انسان، یک تریلیون بر ثانیه برآورد شده، به همین دلیل است که هوش مصنوعی در خودروهای خودران می‌تواند از حسگرهای مختلف، سیگنال‌های آنی را دریافت کرده و سپس با قدرت پردازش موازی خود، درست‌تر و به موقع‌تر از انسان عکس‌العمل نشان بدهد.

همچنین برخی کارشناسان پیش‌بینی می کنند در آینده‌ای نه چندان دور، قابلیت‌های ادراکی به خودروها افزوده شوند. سیستم‌های ادراکی باید عملکردی همچون یک انسان را در تفسیر شرایط واقعی داشته باشند.

این قابلیت های ادراکی همچنین قادر به کنترل شرایط عملیاتی پویا و دینامیک خواهند بود. درحال‌حاضر شرکت ب‌ام‌و با همکاری شرکت آی‌بی‌ام تلاش می‌کند تا این قابلیت‌های ادراکی را به خودروهای خود بیفزاید.

در مجموع می‌توان گفت تمام این تلاش‌ها برای این است که به رانندگان و خودرو اجازه داده شود تا احساسات یکدیگر را درک کنند. هوش مصنوعی می‌تواند احساسات را حس کند و خودرو را از وسیله‌ای بی‌جان، به یک همراه برای انسان تبدیل کند.

درک سرعت پیشرفت در این زمینه می‌تواند سبب شود تا مسئولان امر با درک اهمیت زمان و بالا رفتن تصاعدی سرعت پیشرفت در صنعت خودرو، با تدوین سیاست‌های بالادستی کلان و البته برطرف کردن هر چه زودتر موانع تحقق آنها، زمینه عقب نماندن صنعت خودرو کشور از قافله جهانی را فراهم کنند.

source

توسط autokhabari.ir