علاوه‌بر ویسکوزیته و جرم متفاوت که برای کاربردهای گوناگون در نظر گرفته می‌شود، روغن‌موتور هم در انواع معمولی و سنتتیک تولید شده است. هر دو نوع روغن از نفت خام گرفته می‌شوند اما روغن سنتتیک حاوی ترکیبات مصنوعی است و طی فرآیندهای شیمیایی گوناگون پالایش می‌شود تا خواص متمایزتری داشته باشد.

روغن‌های سنتتیک ناخالصی‌های کمی دارند و معمولا روانکاری بهتر و دفع گرمای بیشتری را نسبت‌به روغن‌های معمولی فراهم می‌کنند. این روزها بسیاری از خودروسازان به مالکان خودروها توصیه می‌کنند که به‌جای روغن معمولی از روغن موتور سنتتیک در خودروهای خود استفاده کنند.

استفاده از این نوع روغن می‌تواند فواصل تعویض روغن را بیشتر کرده و همچنین استهلاک قطعات داخلی موتور را در درازمدت کاهش دهد. البته اگر سازنده خودرو توصیه کرده است از روغن سنتتیک استفاده کنید و شما فقط به روغن معمولی دسترسی دارید قطعا مشتاق خواهید بود بدانید آیا می‌توان از روغن معمولی به‌جای نمونه سنتتیک استفاده کرد یا خیر.

پاسخ به این سوال مثبت است. شما می‌توانید روغن معمولی و سنتتیک را با یکدیگر ترکیب کنید و این کار آسیبی به موتور خودرو وارد نمی‌کند اما شاید برخی مزایای به‌کارگیری روغن سنتتیک دیگر وجود نداشته باشد.

موضوع بسیار مهم این است که شما باید از روغنی استفاده کنید که میزان ویسکوزیته و مشخصات آن توسط سازنده خودرو توصیه می‌شود. همان‌طور که گفته شد انواع مختلفی از روغن موتورها با برندهای گوناگون در بازار وجود دارند پس اگر به دنبال خرید روغن موتور باشید با انبوهی از گزینه‌های گوناگون روبرو خواهید شد.

بهترین روش برای این کار مطالعه دفترچه راهنمای خودرو است. همچنین با مراجعه به اینترنت هم می‌توانید دفترچه راهنمای خودرویتان را دانلود کنید. این دفترچه حاوی بخش سرویس و نگهداری خودرو است و در بخش مربوط به روغن موتور می‌توانید نوع روغن توصیه‌شده توسط خودروساز را مشاهده کنید. اما اگر به دفترچه راهنما دسترسی نداشته باشید، می‌توانید کاپوت خودرو را بالا زده و درپوش روغن را بررسی کنید که معمولا روی آن برخی اعداد و حروف همچون ۵W-۳۰ نوشته شده است.

اگر هیچ‌کدام از این روش‌ها جواب نداد به راه دیگر یعنی مراجعه به نمایندگی مجاز شرکت سازنده خودرو و سئال از تکنسین‌های آن‌ها می‌رسیم. روش ساده دیگر هم سوال از تعویض روغنی معتبر و شناخته شده است.

source

توسط autokhabari.ir