هادی قوامی نایب رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی در رابطه با مولد سازی و تأثیر آن در بازار سرمایه، اموال و املاک عمده شرکت‌ها در بورس را از دارایی‌های منجمد بانک‌ها برشمرد و اظهار کرد: اگر این اموال آزاد شوند، می‌توانند در اختیار سرمایه گذاران و فعالان تولیدی قرار گیرند و در این حالت بازار را از رکود خارج می‌کنند.

به گزارش تابناک به نقل از مهر؛ وی فروش دارایی‌های مازاد دولت را به واسطه جمع‌آوری نقدینگی از بازار، در رشد نقدینگی و جبران کسری بودجه مؤثر دانست و افزود: این اقدام در صورت وقوع، شیوه‌ای غیر تورمی برای جذب نقدینگی و تأمین مالی دولت محسوب می‌شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بهترین روش برای فروش اموال مذکور را عرضه آنها در بورس عنوان کرد و گفت: آن بخش از اموال که در بورس قابل عرضه باشند، به دلیل شفافیت بیشتر در بورس و لحاظ شدن منافع دولت در آن بهترین راه برای عرضه این اموال است؛ اما بعضی اموال هم هستند که قابلیت عرضه در بورس را ندارند و در این شرایط می‌توان از طریق مذاکره و مزایده آنها را به فروش رساند.

قوامی با اشاره به پیشنهادی جهت رونق در بازار سرمایه خاطرنشان کرد: ما باید فشار دولت را برای تأمین کسری بودجه از طریق فروش اوراق کم کنیم و اجازه دهیم واحدهای تولیدی، بورسی و شرکت‌های تأمین سرمایه، سرمایه‌های تأمینی خود را در بورس عرضه کنند و بورس هم آنها را در اختیار واحدهای پایین دست و زنجیره ارزش تولید قرار دهد.

وی اضافه کرد: این اقدام هم منجر به افزایش تولید می‌شود و همچنین اشتغال، تولید و سود را به همراه خواهد داشت و در این شرایط هم منجر به بالا رفتن ارزش سهام خواهد شد و هم رونق بازار سهام را به همراه خواهد داشت.

نایب رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت جهت نقد شدن دارایی‌های خود می‌تواند موارد قابل عرضه این اموال در بورس را به اشکال مختلف خُرد کند و آنها را در قالب سهام عرضه کند تا در نهایت آنهایی که ترجیح می‌دهند دارایی‌های دولت را خریداری کنند بتوانند از این نمادها استفاده کنند.

source

توسط autokhabari.ir