بهای دلار در بازار اما باز هم تحت‌تاثیر انتخاب ترامپ و تقویت ارزش دلار در بازارهای جهانی با رشد مواجه بود.

سکه چقدر تغییر کرد؟

قیمت سکه امامی در اولین روز از آبان ماه از مرز ۵۵ میلیون تومان گذشته بود و با نزدیکی به کانال ۵۶ میلیون تومان در حال تجربه رکوردشکنی تازه بود. تحولات بازارهای جهانی طلا اما سبب شد بهای هر قطعه سکه تمام بهار آزادی در آخرین روز آبان و اولین روز آذرماه به ۵۲ میلیون و ۸۱۵ هزار تومان برسد. به این ترتیب عقب‌نشینی سه میلیون تومانی در بازار سکه تمام بهار آزادی طرح امامی سه میلیون تومانی به سرمایه‌گذاران حاضر در این بازار زیان وارد کرد.

 البته این قطعه از سکه هر چند در این محدوده قیمتی فروخته می‌شود اما باید در نظر داشت که حبابی بالاتر از هشت میلیون تومان را دارد و خریدار هشت میلیون تومان بیشتز ار ارزش واقعی برای خرید آن هزینه می‌کند.

 قیمت سکه تمام بهار طرح قدیم نیز در اولین روز آبان ماه ۴۹ میلیون تومان بود و در آخرین روز از این ماه نیز تنها رشدی نزدیک به ۲۳۵ هزار تومان را تجربه کرد. به این ترتیب این قطعه از سکه تغیر چندانی را شاهد نبود. سرمایه‌گذاران در بازار نیم سکه و ربع سکه نیز در محدوده سه میلیون تومان در هر قطعه زیان دیدند.

 قیمت نیم سکه در ابتدای ماه ۲۹ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان و در پایان ماه ۲۶ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان بود. ربع سکه که در ابتدای آبان به نرخ ۱۹ میلیون و ۳۴۰ هزار تومان فروخته می‌شد در پایان آبان به قیمت ۱۶ میلیون و ۵۹۰ هزار تومان در بازار فروش رفت.

تغییر قیمت سکه گرمی نیز حدود یک میلیون تومان کاهش بود. این قطعه از سکه در ابتدای آبان ۸ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان فروخته شد و در پایان آبان قیمت فروش ان به ۷ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان رسید.

خریداران سکه نقره‌داغ شدند

طلا در بازار چه تغییری کرد؟

سرمایه‌گذاران بازار طلا نیز در دومین ماه آبان زیان دیدند اما حجم زیان آنها با زیانی که سرمایه‌گذاران بازار سکه تجربه کردند قابل قیاس نبود.

قیمت هر گرم طلا بر اثر اتفاقات پیش گفته در انتخابات آمریکا در ابتدای آبان ماه دستخو ش کاهش شد اما در نهایت پس از افت و فرود فراوان، این بازار با سود به فعالیت خود در دومین ماه پاییز پایان داد. در ابتدای آبان قیمت هر گرم طلا  چهار میلیون و ۳۲۴ هزار تومان بود که در آخرین روز پاییز به ۴ میلیون و ۴۹۳ هزار تومان رسید.

بورس بالا رفت

بورس ایران از مرداد ماه سال ۱۳۹۹ تا امروز در وضعیتی فوق‌العاده و خاص به سر می‌برد. در این دوره‌ی طولانی سرمایه‌گذاران بورس نتوانسته‌اند سودی حتی همپای تورم از این بازار برداشت کنند و غالبا با زیان‌دهی یا عقبگردهای طولانی مواجه شده‌اند. برنامه‌های حمایتی دولت از بورس نیز نتوانسته پیشانی اقتصاد را با آرامش روبرو کند. شاخص بورس آبان ماه را قرمز پوش آغاز کرد. در اولین روز آبان شاخص بورس با عقبگرد ۱۳ هزار و ۳۶۹ واحدی به یک میلیون و ۹۹۳ هزار ۸۸۹ واحد رسید.

در پایان آبان ماه اما این شاخص دو میلیون و ۲۵۷ هزار واحد اعلام شده است که نشان از رشدی در محدوده هشت ردصد دارد. معامله‌گران و ناظران روزهای بهتری را برای بورس پیش‌بینی می‌کنند.

دلار رشد کرد

قیمت دلار در آبان‌ماه سال جاری با رشد روبرو شد. رشدی که البته به تغییر کانال این ارز در بازار ایران منجر شد.

قیمت دلار در ابتدای آبان‌ماه سال جاری ۶۴ هزار و ۸۸۵ تومان بود اما در آخرین روز آبان قیمت این ارز با پله اول کانال هفتم رسید. رشد ارزش دلار در بازارهای جهانی عامل مهم رشد قیمت دلار در بازار داخلی بوده است. فرارسیدن موعد تسویه‌های بین‌المللی نیز البته در این رشد قیمت در بازار ایران بی‌تاثیر نیست. در عین حال بررسی بودجه نیز سیگنال افزایشی را به بازار مخابره کرده است.

بازار جدید برای سرمایه‌گذاران خرد

هر چه هست در شرایط فعلی یک گزینه به بازارهای سرمایه‌گذاری سنتی در ایران اضافه شده است. گزینه‌ای که پیش از این در معادلات سرمایه‌گذاران خرد حضور نداشت. سود سپرده‌های بانکی با نرخ‌هایی در محدوده بیست تا بیست و دو درصد بیش از هر بازاری برای سرمایه‌گذاران خرد در شرایط فعلی جذاب است چرا که هر چند سود حاصل از سپرده‌گذاری عقب‌تر از تورم است اما جلوتر از سود حاصل از سایر بازارها قرار دارد.  

 برخی معتقدند یکی از دلایل رشد اندک بورس و عقب‌ماندگی ان به نحوه سیاستگذاری کنونی دربازار پولی نیز بازمی‌گردد.  

source

توسط autokhabari.ir