علیاصغر آهنیها، نماینده کارفرمایان در شورایعالی کاردرباره قطعی برق واحدهای صنعتی گفت: بعد از شروع فصل سرما و عدم ذخیره سازی سوخت در نیروگاهها قطعی برق بروز کرد. اما میبایست دولتها برنامه ریزیهایی داشته باشند تا حداقل نیروگاههای تولید برق مشکلی نداشته باشند. متأسفانه عدم تأمین برق باعث شد تا تعدادی از نیروگاهها از مدار خارج شدند و برخی از صنایع تعطیل شدند. در تابستان مشکل برق داشتیم و در زمستان علاوه بربرق مشکل گاز نیز داشتیم.
آهنیها با بیان اینکه به منظور جلوگیری از تعطیلی کامل واحدهای صنعتی با قطعی برق در حال حاضر ۵۰ درصدظرفیت صنایع در شهرکهای صنعتی فعال است افزود:در حالی چنین شرایطی برای کارفرمایان رخ داده است که آنها در سه ماه پایانی سال هزینه هایشان به اندازه ۵ ماه حقوق است. چرا که باید عیدی، حقوق و … را در ماههای پایانی سال پرداخت کنند.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: با توجه به اینکه زمستان سردی را در کشور نداریم، وزارت نیرو باید با مدیریت برق در بخشهای دیگر به طور مثال خانگی، سوخت رسانی را انجام میداد تا به تولید و اشتغال ضربه وارد نشود. در سالی که با عنوان جهش تولید است، بهتر است حیات تولید و صنعت توجه شود، در صورتی که چرخ صعنعت بگردد، اشتغال و درآمد مردم رونق دارد.
وی با اشاره به ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کارگفت:مطابق این قانون در زمان کمبود برق، گاز یا خدمات مخابرات، واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق یا گاز یا خدمات مخابرات قرار داشته باشند و شرکتهای عرضه کننده برق، گاز و خدمات مخابرات موظفند هنگام عقد قرارداد با واحدهای تولیدی اعم از صنعتی، کشاورزی و خدماتی، وجه التزام قطع برق یا گاز یا خدمات مخابرات را در متن قرارداد پیش بینی کنند. هرگاه دولت به دلیل کمبودهای مقطعی به شرکتهای عرضه کننده برق یا گاز یا مخابرات دستور دهد موقتاً جریان برق یا گاز یا خدمات مخابراتی واحدهای تولیدی متعلق به شرکتهای خصوصی و تعاونی را قطع کنند، موظف است نحوه جبران خسارتهای وارده به این شرکتها ناشی از تصمیم فوق را نیز تعیین و اعلام کند.
وی افزود:نگاه به تولید باید تغییرکند. شما تصور کنید برق ۵۰ خانه قطع شود، همزمان در همان ساعت برق یک شهرک صنعتی که ۵۰۰ کارگر دارد هم قطع شده است، در چنین شرایطی میتوان گفت که انگار برق خانه ۵۰۰ کارگر قطع شده است؛ بنابراین اهمیت قطع نشدن برق صنایع مشخص میشود.
آهنیها با اشاره به مصوبه دولت مبنی بر گران کردن برق و گاز از ۶ ماه قبل افزود: مطابق بخشنامه جدید وزارت نیرو برق ازاردیبهشت ماه باید با نرخ جدید محاسبه شود که مطابق قانون اجازه چنین کاری وجود ندارد، چرا که قانون اجازه نمیدهد برگشت به عقب برای گرانی وجود داشته باشد. صنایع از وزارت نیرو به دیوان عدالت شکایت کردهاند. یک بار دیگر هم در سال ۱۴۰۱ برای چنین موضوعی شکایت کردند و دیوان مصوبه را لغو کرد.
آهنیها با اشاره به قطعی برق صنایع گفت: قزوین یک استان صنعتی است، در حالی که بیشتر استانهای کشور صنعتی نیستند، متأسفانه در حوزه ناترازی انرژی، طبق قانون بهبود فضای کسبوکار، موضوع قطع برق نباید صنعت را در اولویت قرار دهد، چون دقیقاً جایی است که تولید ثروت میکند، اما متأسفانه سیاستهای غلط اجرایی در استان قزوین باعث شده است صدها میلیارد ریال خسارت به واحدهای صنعتی وارد شود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت قزوین گفت: زیان واحدهای صنعتی بهلحاظ خرابی قطعات هنگام قطعی برق و فرصت ازدسترفته تولید بود و این درحالی است که در استان ما و سایر استانهای همجوار، منازل مسکونی دارای برق در پیک مصرف تابستان کولرهای خودشان را تا صبح روشن میگذاشتند. باید شرایطی ایجاد کنیم که سرمایهگذار رغبت پیدا کند و وارد عرصه تولید شود.
source