منتشر شده در 19 دی 1403 ساعت 10:02
هوندا با هدف گسترش حضور خود در بازار خودروهای الکتریکی چین، همکاری جدیدی را با غول فناوری این کشور یعنی هواوی آغاز میکند. به موجب این همکاری، خودروساز بزرگ ژاپنی از سامانهها و فناوریهای رانندگی هوشمند هواوی در محصولات برند جدید «یه» (Ye) بهره خواهد گرفت. هوندا این برند را با هدف تولید مدلهای برقی پایهگذاری کرده است.
برند جدید هوندا برای بازار چین
به گزارش آخرین خودرو، برند یه که آوریل ۲۰۲۴ توسط هوندا تاسیس شد، مخصوص بازار چین است و محصولات آن فقط در این کشور به فروش میرسد. سبد اولیه این برند شامل سه مدل P7، S7 و GT است. قرار بود مدلهای P7 و S7 اواخر ۲۰۲۴ وارد بازار شوند، اما عرضه آنها به سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ موکول شد. منابع محلی این تأخیر را ناشی از ضعف در استراتژی بازاریابی، ارتباطات و فناوریهای هوشمند برند یه دانسته و عنوان میکنند این برند نتوانسته انتظارات سهامداران ژاپنی هوندا را برآورده کند.
استفاده از فناوری خودران هواوی در برند یه
هوندا برای تسریعِ عرضه فناوریهای هوشمند به بازار چین، تصمیم گرفته به جای صرف زمان بیشتر برای دریافت تاییدیههای خود، از فناوریهای مشابه شرکت هواوی در محصولات برند یه استفاده کند. پیشرفت کُند فناوریهای خودران هوندا به دلیل موانع قانونی از دلایل اصلی اتخاذ این تصمیم محسوب میشود.
برخی تحلیلگران محلی پیشبینی میکنند محصولات برند یه ممکن است در دو نسخه مختلف عرضه شوند؛ یکی با استفاده از فناوری اختصاصی هوندا Sensing 360+ و دیگری با فناوری هوشمند هواوی. این استراتژی به مشتریان امکان میدهد بین فناوری اختصاصی هوندا یا هواوی گزینه دلخواه را انتخاب کنند.
چالشهای هوندا در بازار چین
ورود هوندا به بازار خودروهای برقی چین در حالی صورت میگیرد که این شرکت با کاهش فروش مواجه شده؛ طبق آمار در یازده ماه نخست سال ۲۰۲۴، فروش کمپانی ژاپنی در این کشور با کاهش ۳۰.۷ درصدی نسبت به سال قبل همراه بوده است.
هوندا در چین دو کارخانه ویژه برای تولید خودروهای برقی دارد. اولین کارخانه که با همکاری دانگ فنگ موتور در ووهان استان هوبئی ساخته شده، در اکتبر ۲۰۲۳ افتتاح گردید. دومین کارخانه نیز با مشارکت گروه جی ای سی (GAC) در استان گوانگدونگ و در شهر گوانگژو احداث شده؛ این کارخانه فعالیت خود را از دسامبر ۲۰۲۳ آغاز کرده است. هر دو کارخانه ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰,۰۰۰ دستگاه خودرو را دارند.
source