قیمت روغن خوراکی چند روز بعد از خروج صافولای عربستانی از ایران، درگیر حاشیه های زیادی شد. از طرفی صحبت از کمیابی روغن در بازار بود و از طرف دیگر زمزمه های افزایش قیمت روغن نباتی شنیده می شد. در این میان موضع گیری خوشبینان همیشگی بر این بود که نباید الکی نگرانی ایجاد کرد و خروج یک شرکت سعودی هیچ تاثیری بر بازار روغن ایران ندارد! این در حالی است که تنها یک هفته از انتشار این خبر نگذشته است که بازار روغن واکنش خود را به این خبر نشان داد. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، یک هفته پس از انتشار خبر خروج شرکت سعودی صافولا از ایران به عنوان بزرگترین تامین کننده روغن های خوراکی در کشور که سهامدار شرکت های مطرحی بود قیمت انواع روغن خوراکی در بازار افزایش پیدا کرد.

پس از خروج این شرکت بلافاصله انجمن صنفی صنایع روغن نباتی اطلاعیه‌ای منتشر و اعلام کرد که شرکت صافولابهشهر، مالک حدود ۸۰ درصد سهام شرکت صنعتی بهشهر است و هیچ تغییری در سهامداران عمده و مستقیم شرکت یاد شده نگرفته است. تولید و توزیع این شرکت، با شدت و به روال عادی گذشته ادامه دارد و آنچه رخ داده، انتقال سهام یکی از سهامداران شرکت بوده است.  

همچنین در این اطلاعیه با صراحت بیان شد که قیمت های فعلی روغن نباتی حتی از قیمت های دو سال قبل نیز ارزان تر است و قیمت های کنونی حداقل تا پایان سال افزایش پیدا نمی کند!

روغن نایاب و گران شد/ اطلاعیه انجمن روغن نباتی زیرسوال رفت

با وجود این تکذیبیه‌ها، اما وضعیت واقعی بازار متفاوت از گفته‌های مسئولان است. گفته های مردم در فضای مجازی دال بر کمبود عرضه و محدودیت فروش را نشان می دهد به طوری که در برخی از فروشگاه ها بیش از دو بطری روغن به فروش نمی رسد. برخی دیگر از مردم از نایاب شدن روغن در بسیاری از فروشگاه ها خبر داده اند که همگی نابه سامانی این بازار را نشان می دهد. 

ازسویی دیگر، بی اعتباری اطلاعیه انجمن صنفی صنایع روغن نباتی نسبت به خروج صافولا و عدم پیامد‌های آن در کمتر از یک هفته زیر سوال رفت. به طوری که براساس مصوبه ستاد و کارگروه تنظیم بازار، قیمت جدید ۱۱۴ نوع روغن نباتی برای مصارف خانگی و قنادی با افزایش ۱۵ تا ۲۱ درصدی اعلام و ابلاغ شد در حالیکه براساس اظهارات این انجمن قرار بود قیمت روغن تا پایان سال تغییری نکند.  

 

به گزارش تابناک، با وجود تاکید مسئولان مبنی بر نبود محدودیت و افزایش تولید، نابسامانی در بازار روغن همچنان ادامه دارد؛ بنابراین نیاز است مسئولان ذی‌ربط با اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف نسبت به برطرف کردن این مشکل اقدام کنند.

source

توسط autokhabari.ir