هنوز هم مصرف کنندگان برندهای خارجی، لوازم خانگی قدیمی خود را به کالاهای نو داخلی ترجیح می دهند و بی اعتمادی به اجناس داخلی باعث شده تا برخی از فروشگاه ها با تعمیر و رنگ کردن لوازم خانگی دست دوم، به اسم نو یا حتی قاچاق باقیمتهای پایینتر و با گارانتی به مردم بفروشند.
پس از این بی اعتمادی به اجناس ایرانی که البته طی سال های اخیر تشدید شده است، بسیاری از مصرف کنندگان برای تامین اجناس مورد نیاز تمایل بیشتری به اجناس خارجی نشان داده و همین امر بساط کلاهبرداری بسیاری از فروشگاه های صنف لوازم خانگی را رقم زد. به طوری که طبق گزارش های مردمی برخی از فعالان این صنف، از این شرایط سوء استفاده کرده و در کارگاه، انبار یا پشت مغازه خود لوازمخانگی دستدوم را تعمیر و رنگ میکنند و به اسم نو به مردم میفروشند.
برخی از شهروندان در فضای مجازی گلایه کرده اند که متخلفان تا آنجا پیش رفته اند که حتی برچسبهای محصولات را هم تغییر داده تا به نام کالاهای خارجی با قیمت بالاتری به مردم بفروشند.
ازسویی دیگر، طبق سالنامه آماری وزارت صنعت معدن و تجارت با وجود اینکه صنعت لوازم خانگی از جمله صنایعی است که تحت تأثیر ممنوعیتهای وارداتی در سال ۹۷، رشد قابل توجهی را در حوره تولید تجربه کرد، اکنون با گذشت بیش از شش سال از ممنوعیت واردات لوازم خانگی، همچنان شاهد هستیم که برندهای خارجی در بازار حضور گستردهای دارند.
از سویی دیگر براساس داده های مرکز آمار ایران، متوسط تورم نقطه به نقطه لوازم خانگی از فروردین ۱۴۰۳ تا آذرماه جاری به حدود ۲۵ درصد می رسد . تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه در سال گذشته را نشان میدهد که این امر بیانگر این است که میزان قدرت خرید مردم نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
به گزارش تابناک ، به نظر می رسد ناترازی ارزی، مشکلات تخصیص ارز، دخالتهای دستوری دولت در قیمت گذاری و ناترازی تخصیص منابع و مواد اولیه محدود به حجم بی شمار فعالان صنعتی لوازم خانگی مهم ترین دلایل بروز تورم در این صنعت است. به همین جهت برای شناسایی اجناس نو از کهنه باید نسبت به چک کردن کد شناسه کالا و کد رهگیری و استعلام از سامانه جامع تجارت اقدام کرد.
source