دربهای برقی چندین سال است که به عنوان محصولات پرکاربرد در پروژههای صنعتی و ساختمانی استفاده میشوند و نقش مهمی را در عملکرد محیط ایفا میکنند. درب سکشنال، به عنوان یکی از باکیفیتترین انواع دربهای برقی با پانلهای متصل به یکدیگر به واسطه حضور فنرهای مختلف شناخته میشود که امکان جابجایی اتوماتیک گونه و بدون دغدغه را در پروژههای مختلف فراهم میکند. این نوع درب دارای موتورهای متنوع ساید و توبولار است که بسته به نیاز میتوان هر یک از آن را برای عملکرد برقی این درب استفاده نمود.
درب سکشنال چیست؟
درب سکشنال نسل جدیدی از انواع دربهای برقی است که با قطعههایی به نام پانل که به صورت قطعه قطعه در کنار یکدیگر قرار میگیرند، کار میکند. این درب دارای اجزای مکانیکی همچون ریلهای نگهدارنده، اجزای الکتریکی مانند سیمها و وایرها و اجزای اصلی همچون پانلها هستند که هر کدام در کنار یکدیگر معنا پیدا میکنند. هنگام فعال شدن موتور درب، پانلهایی که روی ریل قرار گرفتهاند با نیروی موتور به سمت زیر سقف هدایت میشوند و بدون اینکه به صورت رولی جمع شوند، در بالای سقف قرار خواهند کرد.
انتخاب اشتباه موتور برای درب سکشنال نه تنها استهلاک زودهنگام و خرابی آن را به همراه دارد، بلکه میتواند منجر به بروز خطرات جدی نیز شود. موتورهای گیربکسی، از جمله باکیفیتترین موتورهای قابل نصب برای این دربها هستند که در پروژههایی که وزن دربها بالا است و سرعت العمل باز و بسته شدن آنها اهمیت زیادی دارد، استفاده میشوند. میتوان از موتورهای توبولار نیز برای این دربها استفاده نمود؛ اما، چون قدرت پایینی دارند، تنها برای دربهای کوچک و کم وزن قابل استفادهاند.
کاربردهای درب سکشنال
درب سکشنال به دلیل استهلاک بسیار کم و قابلیت سفارش در رنگها و مدلهای مختلف، انتخابی عالی در پروژههای صنعتی و غیر صنعتی قیمت درب سکشنال در مقایسه با دوام و کیفیتی که به همراه دارد بسیار مناسب بوده و این موضوع آن را به یک انتخاب مقرون به صرفه تبدیل میکند. دربهای زیر سقفی را میتوان در پارکینگها، کارگاهها و کارخانههای صنعتی، مراکز آتش نشانی و سولههای صنعتی استفاده نمود.
1. درب پارکینگ
پارکینگهای پر رفت و آمد و کم جا نیاز به درب پارکینگ اختصاصی که فضای بسیار کمی را اشغال کنند، دارند. هر نوع درب برقی معمولا هنگام باز و بسته شدن یا به سمت جلو یا به سمت عقب حرکت میکند و امکان پارک کردن خودرو در نزدیکی درب را نمیدهد. اما درب زیرسقفی بدون اینکه به سمت جلو و عقب حرکت کند، پانلهای خود را به سمت زیر سقف هدایت میکند. این نوع درب کم استهلاک، کم سر و صدا و کم هزینه برای سرویس و نگهداری است. میتوان برای پارکینگهای بزرگ و کوچک مجتمعهای مسکونی و تجاری، آنها را سفارش داد.
2. درب کارگاه و کارخانه صنعتی
درب کارگاه و کارخانه صنعتی باید مقاوم در برابر ضربه، رطوبت و عوامل مخرب جوی باشد. درب زیرسقفی سکشنال یکی از باکیفیتترین دربهایی است که بدین منظور استفاده میشود. ضمن عملکرد سریع، بسیار مقاوم در برابر ضربه بوده و عملکرد خود را در دراز مدت حفظ میکند. علاوه بر این، برای کارگاهها و کارخانههایی که نیاز به عبور و مرور ماشین آلات سنگین با ارتفاع زیاد است، این دربها به دلیل فراهم کردن دهانه بازشو حداکثری انتخاب بسیار عالی محسوب میشوند.
3. درب مراکز آتش نشانی
سریع السیر بودن درب مراکز آتش نشانی یکی از مهمترین ویژگیهای آنها است. ضمن این دربها باید احتمال خرابی پایینتری داشته باشند تا بتوان بدون نیاز به تعمیرات و سرویس و نگهداری منظم از آنها استفاده نمود. دربهایی که برای مراکز آتش نشانی استفاده میشوند، میتوانند از نوع سکشنال یا زیرسقفی باشند. این دربها با دوام و با استهلاک کم هستند و میتوان با نصب موتورهای گیربکسی برای آنها، از سرعت العمل بالای این دربها به بهترین شکل بهرهمند شد. علاوه بر این، به دلیل امنیت بالایی که این دربها فراهم میکنند، از سرقت و ورود افراد متفرقه جلوگیری میکنند.
4. درب سولههای صنعتی
سولههای صنعتی محلی برای انبار کردن و نگهداری از مواد غذایی و تجهیزات مختلف هستند که برای جابجایی آنها نیاز به عبور و مرور ماشینهای سنگین با ارتفاع زیاد است. از این جهت یکی از کاربردهای مهم درب زیرسقفی، درب سولههای صنعتی است. این دربها با پانلهای مقاوم در برابر باد و شرایط جوی که معمولا سولههای صنعتی در آنها قرار میگیرند، ساخته میشوند. از این جهت دوام بالایی را در سولههای صنعتی دارند و میتوانند استحکام خود را به بهترین شکل حفظ کنند. در صورتی که سوله در محیطهای بسیار خاص با شرایط آب و هوایی نامناسب ساخته شده باشد، میتوان از پانلهای مقاوم و ضخیمتر استفاده نمود.
نصب درب سکشنال چگونه انجام میشود؟
- اجرای زیرساخت: در اولین قدم، شاسی کشی فلزی به صورت عمودی یا افقی به دیوار یا سقف انجام میشود. بدین منظور از پیچ و مهره استفاده میشود. نصب صحیح شاسیها از اهمیت زیادی برخوردار بوده و میتواند برای نصب موتور و استحکام بیشتر درب ضروری باشد.
- نصب سیستم مکانیکی: پس از اجرای زیر ساختها، باید ریلها، موتور و قطعات حرکتی را راه اندازی و آنها را به منبع تغذیه متصل نمود. این مرحله نیز برای عملکرد صحیح دربهای سکشنال از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
- نصب سیستم الکتریکی: به منظور به حرکت در آمدن قطعات مکانیکی در درب سکشنال، باید سیمها، کابلها، سنسورها و چراغهای هشدار را نصب و راه اندازی نمود. این تجهیزات باید به گونهای متصل شوند که با اتصال آنها به مدار فرمان عملکرد آنها تضمین گردد.
- نصب پانلها: در گام نهایی لازم است که پانلهای درب زیرسقفی به صورت قطعه قطعه در کنار یکدیگر قرار گیرند و با اتصالات مناسب به یکدیگر متصل شوند.
کلام آخر
درب سکشنال به عنوان یکی از باکیفیتترین انواع دربهای برقی اتوماتیک با تجهیزات کم استهلاک و متحرک محدود شناخته میشود. این دربها به صورت زیر سقفی باز و بسته میشوند و همین موضوع علتی برای محبوبیت آنها است. کاربردهای مهم آنها شامل پارکینگ، سوله، مراکز آتش نشانی و کارگاهها و کارخانههای صنعتی هستند. میتوان آنها را به موتورهای قوی مجهز کرد و پانلهای درب سکشنال را به بهترین شکل جابجا نمود.
source