مرتضی بهروزی فرد، کارشناس ارشد بازار بینالملل نفت، در مصاحبه با خبرنگار تابناک درباره تأثیرات تحریمهای شب گذشته توسط وزارت خزانهداری امریکا در مورد صنعت نفت ایران، اظهار داشت: اعلام تحریمهای آخر شب که به شبکههای دلالت نفتی و همکاران ایرانی تحت فشار آمریکا اشاره داشت، مسئلهای جدید نیست. در گذشته نیز صنعت نفت، بیمههای دریایی، کشتیهای تانکر و حتی رهبران شرکت ملی نفت ایران مورد تحریم قرار گرفتهاند. بر اساس اظهارات بهروزی فرد، هدف آمریکا از این اقدام، ایجاد فشار برای مذاکره است و این تصمیم نوآوریای نیست.
نفت کدام کشور به جای ایران به بازار میرود؟
او به این نکته اشاره کرد که در دوران ریاست جو بایدن، برخی از تحریمها در مورد خرید و فروش نفت ایران رعایت نمیشد. به نظر میرسد که صادرات نفت ایران در بهترین شرایط خود به ارقام ۱.۶ تا ۰.۷ میلیون بشکه در روز میرسید. این وضعیت در حالی است که ظرفیت مازاد عرضه اوپک، که تنها از اعضای این کارگروه به وجود آمده، بین ۵.۵ تا ۶ میلیون بشکه در روز است.
ساده است که نفت ایران از بازار حذف شود!
بهروزی فرد تاکید کرد که هم با کشورهای همسایه ایران، بهویژه کشورهای منطقه خلیج فارس، تحریمها بهرهوری داشتهاند. او بر این واقعیت اصرار کرد که موقعیت ایران در بازار انرژی کاهش یافتهاست و افزود: صادرات نفت ایران حتی اگر به ۰.۲ میلیون بشکه در روز کاهش یابد، تأثیر معناداری بر بازار نفت نخواهد داشت. بهعبارتدیگر، نفت ایران بهسادگی از بازار حذف میشود و هیچ آسیبی به بازار نخواهد آمد.
او حجم تجارت چین با آمریکا را حدود یک تریلیون دلار خواند و افزود: مهمترین خریدار نفت ایران، چینیها بودهاند. چین و روسیه قطعاً منافع خود را برای حمایت از ایران به خطر نمیاندازند.
منبع