گفتنی است با نزدیک شدن به ایام نوروز، سازمان هواپیمایی کشوری با هدف ارایه خدمات بهتر به مسافران، بخشنامه‌ای درخصوص ممنوعیت نمایش، فروش و صدور بلیت هواپیمایی به قیمت بالاتر از نرخ تعیین شده برای دفاتر خدمات مسافرت هوایی و دفاتر فروش برخط ابلاغ کرده است.

به گزارش سازمان هواپیمایی کشوری، در این بخشنامه عنوان شده است که هرگونه نمایش، عرضه و فروش بلیت هواپیمایی بالاتر از نرخ‌های اعلام شده شرکت‌های هواپیمایی از نظر آیین نامه و مقررات قابل اعتنا نیست و با متخلف یا متخلفان در قانون به صورت تعلیق یک تا سه ماهه و معرفی به مراجع ذی صلاح برخورد خواهد شد.

بنابراین با توجه به این موارد، به منظور اجتناب از تعلیق و بروز زیان ناشی از آن، همه مدیران عامل باید تمهیدات لازم را اندیشیده و پیاده کنند.

لازم به ذکر است دفاتر فروش برخط که بصورت B2B فعالیت می‌کنند، در صورتی که فروشنده بلیت دارای مجوز فعالیت از سازمان هواپیمایی کشوری باشد، با شکایت مسافر یا کشف تخلف گرانفروشی بلیت، فروشنده و صادر کننده بلیت هر یک به میزان درصد مبلغ اضافه دریافتی در برابر قانون مسئول خواهند بود.

همچنین در صورتی که فروشنده بلیت فاقد مجوز فعالیت از سازمان هواپیمایی کشوری باشد، همه مسئولیت ناشی از گرانفروشی بر عهده صادر کننده بلیت خواهد بود.

پیشتر مدیر کل دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها، شرکت‌ها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری از صدور بیش از 24 هزار مجوز پروازی در نوروز 1404 خبر داد و گفت: نظارت بر نرخ‌های اعلام شده بلیت به‌ویژه در سفر‌های نوروزی تشدید می‌شود.

سازمان هواپیمایی کشوری پیش از این نیز اعلام کرده بود 9 سایت فاقد مجوز فروش بلیت الکترونیکی را به منظور انسداد به معاون دادستان و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ویژه فرودگاه‌های استان تهران معرفی کرده است.

براساس گزارش روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری، 9 سایت فاقد مجوز فروش بلیت الکترونیکی از سازمان هواپیمایی کشوری با نشانی https://www.namibilit.ir ، https://www.skyro724.ir ، https://www.b2fl.ir ، https://www.safar744.ir ، https://www.tbilit.online ، https://www.bilitarzun.ir ، https://www.karvano.com ، https://www.bookcharter.ir ، https://www.charteramini724.ir به دلیل عرضه و فروش غیرقانونی بلیت هواپیما برای انسداد به معاون دادستان و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ویژه فرودگاه‌های استان تهران معرفی شدند.

همچنین با توجه به این که سایت‌های فاقد مجوز با هدف شکل‌دهی بازار سیاه و عرضه بلیت در کانال‌های غیر رسمی ایجاد می‌گردند، در راستای جلوگیری از فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی که قصد انجام خدمات بند الف ماده (1) آئین نامه هیات محترم وزیران و فروش بلیت هواپیما را دارند، اما مغایر با مواد (2) و (3) آئین نامه مورد نظر عمل می‌نمایند، معرفی شدند.

البته با توجه به قرار داشتن در آستانه سفر‌های نوروزی به مسافران توصیه می‌شود برای تهیه بلیت از سایت شرکت‌های هواپیمایی و سایر کانال‌های توزیع و فروش دارای مجوز از سازمان هواپیمایی کشوری اقدام کنند. مسافران در صورت مشاهده هر گونه تخلف شکایات خود را به همراه مستندات در سامانه حقوق مسافر به نشانی https://caa.gov.ir ثبت کنند و موضوع در اسرع وقت تا حصول نتیجه توسط کارشناسان ذیربط پیگیری و پاسخ لازم به مسافران اعلام خواهد شد.

سازمان هواپیمایی کشوری پیش از این اعلام کرده بود طرح رتبه بندی شرکت‌های هواپیمایی را بر اساس یک شاخص تجمعی از سازمان تدوین کرده است که شرکت‌های هواپیمایی در این طرح بر اساس شاخص‌های «مشخصات ناوگان» و «سطح کیفی خدمات ارائه شده» مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می‌گیرند.

صدیق نیا مدیر کل دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها، شرکت‌ها و موسسات هوانوردی در این خصوص گفت: در این طرح، رتبه بندی شرکت‌های هواپیمایی بر اساس شاخص‌های «مشخصات ناوگان» و «سطح کیفی خدمات ارائه شده» مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می‌گیرند.

مدیرکل مذکور در ادامه افزود: در حوزه شاخص‌های مشخصات ناوگان، 3 زیر شاخص (تعداد ناوگان، میانگین عمر ناوگان و در دسترس بودن ناوگان) و در حوزه سطح کیفی خدمات ارائه شده، 3 زیر شاخص (متوسط تاخیرات، متوسط شکایات و متوسط پرواز‌های ابطالی) مورد محاسبه قرار می‌گیرند.

همچنین تعداد پرواز‌های انجام شده توسط شرکت هواپیمایی در فرودگاه‌های کم برخوردار، بصورت امتیاز مثبت به مجموع نمره ارزیابی شرکت هواپیمایی اضافه خواهد شد.

شاخص تجمیعی مورد اشاره در بازه 0 تا 100 قرار می‌گیرد و بر اساس این شاخص، شرکت‌های هواپیمایی در 3 طبقه تقسیم بندی می‌شوند. تعداد ساعت‌های مجوز صادره برای شرکت‌های هواپیمایی به ازای هر ناوگان فعال، بسته به اینکه در کدام طبقه قرار بگیرند متفاوت خواهد بود.

همچنین شرکت‌های هواپیمایی با بهبود در هر کدام از شاخص‌های مورد اشاره می‌توانند رتبه و گروه خود را ارتقا دهند و بر اساس ارزیابی‌های مستمر (که بطور ماهانه انجام می‌گیرد) در صورت ارتقای جایگاه خود، از مجوز‌های پروازی فوق العاده (بدون محدودیت و به تناسب ارتقای صورت گرفته) در طول فصل پروازی برخوردار می‌گردند. خروجی رتبه بندی شرکت‌های هواپیمایی بصورت ماهانه جهت اطلاع عموم مردم و جراید محترم در سایت سازمان منتشر خواهد شد.

ضمناً با هدف افزایش شفافیت در تخصیص مسیر‌های هوایی به شرکت‌های هواپیمایی، فرآیند فوق در قالب شیوه نامه «صدور مجوز‌های پروازی» توسط دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها، شرکت‌ها و موسسات هوانوردی سازمان تدوین شده و در آینده نزدیک در سایت سازمان قرار خواهد گرفت.

توسط autokhabari.ir