بازار بورس ایران به دلیل مذاکرات موفق در روز گذشته با رشد قابل توجهی روبرو شد. در روز یکشنبه، تمام نمادهای بورس از جمله بزرگ و کوچک در سقف قیمت روزانه قرار گرفتند و با صف خرید روبرو شدند. شاخص بورس تهران نیز در این روز رشد کرد و خروج نقدینگی از صندوق‌های درآمد ثابت و ورود پول به صندوق‌های سرمایه‌گذاری شدت گرفت.

بر اساس گزارشی در بازار بورس، ارزش معاملات سهام روز یکشنبه به ۹ هزار میلیارد تومان رسید و چیزی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان تقاضای خرید روی تابلو ماند. در نهایت، ۸۹ درصد از سهم‌ها در محدوده مثبت و عمدتا صف خرید بسته شدند.

در حالی که ارزش معاملات صندوق‌های طلا ۴.۳ هزار میلیارد تومان بود، ۲.۲ هزار میلیارد تومان تقاضای فروش روی تابلو داشتند. اکثر صف‌های فروش بودند و حباب منفی سنگینی روی صندوق‌های طلا داشتند.

همه از مردم انتظار قیمت تعادلی دلار بعد از این اصلاح هستند و تا آن فشار فروش صندوق‌های طلا ادامه پیدا خواهد کرد.

بر اساس نظر علیرضا سادات کارشناس بازار سرمایه، هنوز جریان پول اطمینان لازم و کافی را نسبت آینده به اخبار نداشته و این عدم اطمینان تا وقتی رفع نشود، حال بازار هم خیلی تغییر نخواهد کرد. بنابراین، ممکن است چند روزی بازار فضای مثبت و بهتری را داشته باشد اما ما به یک تغییر روند و یک جریان پول بسیار قوی برای حرکت نیاز داریم.

سادات تصریح کرد: شوک‌هایی که در یک روز صفوف خرید آنچنانی را برای بازار رقم زده و هیجان و فضای ویژه را در بازار ایجاد کنند و سپس شل شود، منجر می‌شود بازار طول موج کوتاه داشته باشد و حتی این رویه توجه به نمادهای بزرگ و رفتار بازار به بررسی فقط چند سهم دوباره تکرار شود.

سادات گفت: با این نقدینگی فعلی و با این فضای فعلی بازار، خیلی راه به جایی نخواهد برد. سال گذشته بازدهی طلا ۱۳۰ درصد بود.

همچنین حسن کاظم زاده کارشناس بورس در گفت و گو با بازار، با اشاره به اینکه برداشت مثبت از مذاکرات در بازارها نیز نمود پیدا کرده است، گفت: فعلا بورس درگیر موج اول خوش‌بینی به آینده است. در این موج خود موضوع مذاکرات و تداوم آن برای خریداران اهمیت بالاتری دارد و مادامی که احساس کنند مذاکرات ادامه دارد و کیفیتش در حال بهتر شدن است، به سهامداری و خرید و فروش ادامه می‌دهند.

کاظم زاده تاکید کرد: در بازه کوتاه‌مدت، سهام پرتراکنش که همواره منتفع از مذاکره و توافق قلمداد می‌شوند بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. معروف‌ترین آنها بانکی‌ها و خودرویی‌ها هستند. اما به نظر می‌رسد اگر مشکلی در روند مذاکرات پیش نیاید، رفته‌رفته سهام بنیادی کم‌تراکنش که اصلاح قیمتی سنگینی در سه ماه اخیر داشته‌اند بیشتر مورد توجه قرار بگیرند. به طور قطع سهم بنیادی با پی بری مناسب بیشتر بازدهی خواهد داشت.

وی افزود: احتمالا معاملات حواله درهم حجم پیدا خواهد کرد. معمولا حواله و نقدی درهم، پرمداخله‌ترین بازار بانک مرکزی ایران است. قیمت فروش و خرید درهم در روز آتی می‌تواند در پیدا کردن قیمت تعادلی دلار برای دوران مذاکرات به فعالان بازارهای مالی و غیره کمک شایانی کند. البته توجه به این نکته ضروری است بعد از کشف تعادل، قیمت‌ها مدتی درجا و نوسانی خواهند بود تا نتیجه این مذاکرات مشخص شود.

براساس این گزارش، انتخاب گزینه به واسطه گزارش‌ها همچنان یکی از بهترین روش‌ها برای کسب بازدهی در بازار است از سهم‌ها می‌توانند بازدهی نرمال و خوبی را بدون توجه به تحولات خاص رقم بزنند و دو خاصیت ویژه را نیز دارند. خاصیت اول این است که بازدهی آنها خیلی منفی نخواهد شد و افت قیمت عجیب و اساسی را تجربه نمی‌کنند. خاصیت دوم این است که در صورت بروز یک اتفاق خوب و مثبت، سرعت و بازدهی آنها می‌تواند بسیار سریع‌تر بهتر و بیشتر از سایر شرکت‌ها شود. در واقع این نمادها هستند که قدرت جذب جریان پول قوی را در بازار دارند. از همین رو در کنار بررسی اخبار سیاسی و تحولات اقتصادی در کنار بررسی نرخ ارز و نرخ نیما، در کنار بررسی رفتار صنایع و شرکت‌ها حتماً بررسی گزارش‌های فعلی و انتخاب گزینه‌های پر پتانسیل می‌تواند یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دوران فعلی سهامداران بوده که توشه راه چند هفته آتی آنها خواهد بود.

توسط autokhabari.ir