بازار خودرو یک روز پس از دور دوم مذاکرات، اخبار مثبت را در خود جا داده و تجربه کاهشی نسبی را کرد. در دو هفته گذشته، tất cả các thị trường tài chính ở ایران đều از لحاظ مقایسه با ماه های گذشته، نمایش خوشی را به خود نمایش دادهاند. با اظهار نظر مقامات ایرانی و آمریکایی مبنی بر نشستن بر میز مذاکرات، امید توافق در ایران بازگشته است. با دور اول مذاکرات و اعلام نتیجه مثبتی از آن، نرخ ارز سقوطی چند ده هزار تومانی را تجربه کرد و بورس نیز جهشی مثبت را بعد از ماهها به خود دید. با دور دوم مذاکرات در روز ۳۰ فروردین و اعلام نتیجه مفید آن، بازار جانی تازه گرفت و نرخ ارز و کالا های مرتبط با آن، سیر نزولی در پیش گرفتند.
در مطالب گذشته مربوط به مذاکرات، اشاره کرده بودیم که قیمت خودرو نیز با ادامه دار بودن مذاکرات یا نتیجه مفید بودن آن، می تواند کاهشی باشد. سیگنال های مثبت، بر بازار خودرو نیز تاثیر گذار بوده و در دو هفته گذشته، قیمت اکثر خودرو ها به صورت پلکانی کاهشی بوده و هر روز در جدول قیمت ها، رنگ سرخ کاهش را می بینیم. این کاهش قیمت شامل خودرو های داخلی، مونتاژی و وارداتی می شود.
در روز گذشته بعد از دور دوم مذاکرات، قیمت خودرو های داخلی به کلی نزولی بوده است. در این کاهش قیمت، محصولات ایران خودرو به نسبت دیگر خودرو سازی ها، کاهش بیشتری را تجربه کرده اند. ری پرچم دار محصولات ایران خودرو، با ۳۵ میلیون تومان اختلاف قیمت نسبت به روز گذشته، پرچم دار ریزش قیمت در بین خودرو های داخلی نیز بوده است. دنا پلاس نیز با ۲۰ میلیون تومان، در مقام دوم قرار گرفته است. تنها محصول این شرکت که افزایش قیمت کمی را تجربه کرده است، سورن پلاس EF7 است. در بین محصولات سایپا، شاهین G با کاهش قیمت ۲۰ میلیون تومانی، بیشترین تغییر قیمت در بین خودرو های تولیدی سایپا را تجربه کرده است. دیگر محصولات سایپا نیز سیر نزولی داشته اند. در بین محصولات مونتاژی، لاماری ایما و تیگو ۷ پرومکس، بیشترین کاهش را تجربه کرده اند. هونگچی H5 در بین خودرو های وارداتی، بیشترین نزول قیمت را داشته است.
با ادامه دار بودن اخبار مثبتی که از مذاکرات نشات می گیرد، انتظار می رود، همچنان سیر نزولی را تا دور سوم نشتست های دو طرف در این بازار، تاثیر گذار شاهد باشیم. اگر دور سوم نیز نتیجه خوبی داشته باشد، بازار خودرو نیز کاهشی خواهد بود، اما نه به طور چشم گیری.