سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در بیانیه‌ای اعلام کرد که خریداران خودروهای وارداتی تنها باید به خرید خودروهایی اقدام کنند که قیمت آنها توسط مراجع ذی صلاح قانونی تعیین شده و از طریق سامانه یکپارچه عرضه می‌شوند.

این بیانیه در حالی است که برخی از خبرگزاری‌ها خبری را در خصوص حذف قیمت گذاری خودروهای وارداتی منتشر کرده بودند.

مدیرکل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالاهای سرمایه‌ای سازمان حمایت، قاسم پالوج، در این باره اظهار کرد که شورای رقابت در جلسه 730 مورخ 21/12/1403، خودروهای وارداتی را از شمول دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری مستثنی کرده است.

وی افزود که ستاد تنظیم بازار در جلسه مورخ 17/1/1404، واردکنندگان خودروهای سواری بنزینی و هیبریدی را مکلف کرده است که جهت قیمت‌گذاری خودرو، مستندات مربوطه را به سازمان حمایت ارائه کنند.

پالوج تاکید کرد که خودروهای وارداتی از طریق سامانه یکپارچه مورد تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت عرضه می‌شوند.

وی از خریداران خودروهای وارداتی درخواست کرد که به منظور اجتناب از هرگونه تبعات و مشکلات بعدی، صرفاً به خرید خودروهایی اقدام کنند که قیمت آنها از سوی مراجع ذی صلاح قانونی تعیین می‌گردد و عرضه آنها نیز از طریق سامانه یکپارچه انجام می‌شود.

همچنین، مقایسه‌ای بین قیمت خودروهای وارداتی، مونتاژی و تولیدی در شهریور 1396 و مرداد 1403 نشان‌دهنده رشد شدید قیمت‌ها است.

بر اساس گزارشی که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی منتشر کرده، این روند نشان‌دهنده تأثیر مستقیم نوسانات تولید، واردات و شرایط اقتصادی بر قیمت خودروها در بازار است.

در آذر 1403، مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت، از کاهش قیمت برخی محصولات نسبت به آنچه که در اطلاعیه و سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی اعلام شده است، خبر داد.

وی در این باره توضیح داد که با پیگیری‌های وزیر صمت، و با همراهی شرکت‌های واردکننده و همکاری سایر دستگاه‌های ذیربط، در این مرحله عرضه خودروهای وارداتی، شرکت‌های جدیدی با برندهای متعددی حضور پیدا کردند.

قیمت نهایی بسیاری از خودروها، به ویژه خودروهای با برند تویوتا، با کاهش خوبی مواجه خواهند شد و علی رغم افزایش نرخ ارز، قیمت نهایی مصرف‌کننده پایین‌تر خواهد آمد.

در آبان 1403، طبق دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری شورای رقابت و تصمیمات اتخاذ شده و محاسبات صورت گرفته، قیمت اصلاح شده محصولات خودروسازان بزرگ ابلاغ شد.

سایپا و ایران خودرو، در اطلاعیه‌های جداگانه، لیست قیمت جدید خود را منتشر کردند.

شرکت ایران خودرو اعلام کرد که اصلاح قیمت محصولات ایران‌خودرو پس از گذشت بیش از یک سال از آخرین تاریخ تعیین قیمت‌های فروش این شرکت به مرحله اجرا رسید.

جزئیات و نکات افزایش قیمت شرکت‌های سایپا و ایران خودرو به شرح زیر است:

1. به حواله هایی که تکمیل وجه کامل انجام داده شده افزایشی تعلق نمی گیرد.
2. به حواله های تا موعد آذر افزایش تعلق نمی گیرد.
3. حواله های پیش فروش زمستان ایران خودرو طبق مصوبه شورا به واریز اولیه افزایش قیمت نمی خورد و فقط به واریزی دوم افزایش قیمت میخورد.
4. حواله های سایپا طبق مصوبه شورا چون به آن ها سود شرکت تعلق می گیرد به کل مبلغ خودرو افزایش قیمت هم تعلق می گیرد.
5. حواله های موعد دی، بهمن و اسفند مشمول افزایش قیمت می شوند.
6. حواله هایی که درگاه بسته بوده و هیچ واریزی نداشته اند به قیمت جدید فراخوان واریز ارسال می شود.

همچنین، روح الله عباسپور، عضو کمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که با توجه به آزادسازی واردات خودرو و نرخ گذاری آزاد مواد اولیه، خودرو نیز باید از شمول قیمت گذاری دستوری خارج شود.

احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان، در نامه‌ای خواستار افزایش قیمت خودروهای داخلی شده است.

وی در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور، خواستار افزایش قیمت کارخانه‌ای ایران خودرو و سایپا شده است.

پس از آن که اخباری با عنوان تایید قیمت‌های جدید خودرو توسط معاون اول رئیس جمهور منتشر شد، اکنون معاونت ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس جمهور ضمن تکذیب این خبر، اطلاعیه‌ای را منتشر کرد .

احمد آقایی، سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت صمت، درباره دلیل افزایش قیمت محصولات ایران‌خودرو در فهرست خردادماه امسال نسبت به تیرماه سال گذشته توضیح داد که این قیمت‌ها مربوط به امسال نیست و در واقع قیمت‌های جدیدی است که قبل از سال 1403 و در نیمه دوم سال گذشته اعلام شده بود.

وی افزود که مدیرعامل ایران خودرو درباره این قیمت‌ها گفته که قیمت‌ها جدید نیست، ضمن اینکه قیمت این محصولات توسط سازمان حمایت محاسبه شده، به تایید شورای رقابت رسیده و ابلاغ شده است.

آقایی توضیح داد که در نیمه دوم سال قبل قیمت بسیاری از خودروها افزایش یافت و این افزایش قیمت‌ها نیز مربوط به همان زمان است ضمن اینکه براساس دستورالعمل خودرویی شورای رقابت تمام شرکت‌های خودروسازی براساس صورت‌های مالی 6 ماهه باید اصلاح قیمت داشته باشند و حداقل سالی دو بار می‌توانند افزایش قیمت داشته باشند.

توسط autokhabari.ir