تولید خودروی رانا متوقف شد.

آمار تولید خودرو در فروردین ماه سال ۱۴۰۴ نشان می‌دهد که در این ماه، ۶۰ هزار و ۴۷۰ دستگاه از انواع خودروها تولید شده است که نسبت به آمار تولید فروردین ماه سال گذشته (۶۱ هزار و ۷۰۸ دستگاه)، افت ۲ درصدی را به ثبت رسانده است.

در این میان، ۵۶ هزار و ۱۹۱ دستگاه خودروی سواری تولید شده که در مقایسه با ۵۳ هزار و ۳۳۹ دستگاه تولیدی در فروردین ماه سال ۱۴۰۳، رشد ۵.۳ درصدی را تجربه کرده است.

در فروردین ماه سال جاری، ۳۱۹۷ دستگاه خودروی وانت در کشور تولید شده که سهم ۵.۳ درصدی از کل تولید خودرو را دارد. این در حالی است که در فروردین ماه سال گذشته، ۷۴۵۴ دستگاه وانت تولید شده بود که نشان‌دهنده کاهش ۵۷ درصدی است.

از مجموع خودروهای سواری تولیدی در کشور در فروردین ماه سال ۱۴۰۴، ۴۴ هزار و ۳۱۵ دستگاه خودروی سواری توسط دو خودروساز بزرگ کشور (ایران‌خودرو و سایپا) تولید شده است. در این مدت، ۱۱ هزار و ۸۷۶ دستگاه خودروی سواری مونتاژی نیز در کشور تولید شده است.

سهم ایران‌خودرو از تولید خودروهای سواری در فروردین ماه سال جاری، ۲۸ هزار و ۸۰۱ دستگاه و سهم سایپا ۱۵ هزار و ۵۱۴ دستگاه بوده است. ایران‌خودرو رشد ۲۰.۷ درصدی را نسبت به فروردین ماه سال گذشته تجربه کرده، اما سایپا با افت ۱۸.۷ درصدی مواجه شده است.

بیشترین سهم تولید گروه صنعتی ایران‌خودرو به محصولات خانواده پژو اختصاص دارد. تولید پژو ۲۰۷ با کاهش ۱۵.۴ درصدی به ۹۱۴۰ دستگاه رسید. در مقابل، تولید سورن با رشد بیش از دو برابری به ۷۸۲۸ دستگاه و تولید دنا با افزایش ۱۱ درصدی به ۵۳۴۹ دستگاه رسید. تولید تارا نیز با رشد ۹۶.۴ درصدی به ۴۶۷۰ دستگاه ثبت شد.

اما تولید رانا در فروردین ماه سال جاری صفر بوده است، در حالی که در فروردین ماه سال ۱۴۰۳، تولید این محصول به ۹۶۰ دستگاه رسیده بود. هنوز اطلاع رسمی درباره توقف تولید این خودرو منتشر نشده است.

همچنین در محصولات گروه خودروسازی سایپا، خانواده X200 شامل تیبا، کوییک و ساینا با کاهش ۱۶.۶ درصدی به ۹۰۷۰ دستگاه رسید. تولید شاهین نیز با افت ۴۰ درصدی به ۱۹۶۸ دستگاه کاهش یافت.

پارس‌خودرو، زیرمجموعه سایپا، در فروردین ماه سال ۱۴۰۴ موفق به تولید ۴۴۲۰ دستگاه خودروی سواری شد که نسبت به ۴۸۷۳ دستگاه در مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۹.۳ درصدی را نشان می‌دهد.

توسط autokhabari.ir