از ابتدای بهمن ماه سال ۱۴۰۳، با انتقال کلیه معاملات صادرکنندگان به بازار ارز تجاری، عملاً سامانه نیما از صحنه معاملات خارج شد. بر اساس سیاست جدید ارزی، تنها در صورتی که صادرکنندگان در بازار ارز تجاری عرضه کنند، تعهدات آنها رفع خواهد شد و ثبت سفارشات نیز به طور کامل از طریق مرکز مبادله انجام خواهد شد.
پیش از حذف کامل سامانه نیما، از تاریخ ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳، معاملات در این سامانه با نرخ توافقی صورت می گرفت. در این دوره، قیمت دلار در نیما که تا ۲۲ آذرماه در کانال ۵۴ هزار تومان بود، به یکباره افزایش یافت و در طی یک روز از ۶۰ هزار تومان عبور کرد.
در حال حاضر، در بازار ارز تجاری، قیمت دلار حواله در معاملات روز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه، در کانال ۶۹ هزار تومان قرار دارد، در حالی که در ابتدای تشکیل دولت، این نرخ در کانال ۴۵ هزار تومان بود.
بانک مرکزی و وزارت اقتصاد با هدف کاهش رانت، تصمیم به افزایش قیمت دلار نیما گرفتند و از ماه ها قبل با افزایش تدریجی نرخ دلار نیما، تلاش کرده اند تا قیمت ارز نیما و آزاد را به هم نزدیک کنند.
بر اساس آخرین اطلاعات، قیمت توافقی هر اسکناس دلار آمریکا در سامانه ارز تجاری، با کاهش نسبت به روز قبل، به ۷۱ هزار و ۲۶ تومان رسیده است و قیمت توافقی حواله دلار نیز به ۶۹ هزار و ۹۲ تومان رسیده است.
همچنین، قیمت توافقی هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران با افزایش نسبت به روز قبل به ۸۰ هزار و ۳۶۲ تومان رسیده است و نرخ حواله یورو نیز به ۷۸ هزار و ۱۷۴ تومان رسیده است.
درهم امارات نیز با کاهش نسبت به روز قبل، ۱۹ هزار و ۳۴۰ تومان ارزش گذاری شده است و نرخ حواله درهم نیز ۱۸ هزار و ۸۱۳ تومان است.