روزنامه گاردین در گزارشی از شرکت ژاپنی نیسان اعلام کرد که این خودروساز به دلیل سالی پر از تنش و فشار ، تصمیم به تعطیلی ۷ کارخانه خود گرفته است. این تصمیم منجر به حذف ۲۰ هزار شغل در سرتاسر جهان خواهد شد.

بر اساس این گزارش، نیسان در نظر دارد تا ۱۱ هزار شغل را در چارچوب کاهش تولیدات خود حذف کند. این رقم جدا از ۹ هزار شغل دیگری است که در ماه نوامبر اعلام شده بود و در مجموع معادل کاهش ۱۵ درصدی نیروی کار این شرکت است.

این تصمیم بر کارکنان رسمی و پیمان‌کار در حوزه‌های مختلف از جمله تولید، فروش، مدیریت و تحقیق و توسعه تأثیر خواهد گذاشت.

نیسان هنوز مشخص نکرده است که کدام کارخانه‌ها تعطیل خواهند شد، اما انتظار نمی‌رود که کارخانه ساندِرلند در شمال‌شرق انگلستان، تنها کارخانه نیسان در اروپا که حدود ۶ هزار نفر در آن مشغول به کار هستند، در فهرست تعطیلی‌ها قرار داشته باشد.

هدف نیسان از این بازسازی کاهش تعداد کارخانه‌های خود از ۱۷ به ۱۰ واحد تا سال ۲۰۲۷ است و هدف آن صرفه‌جویی به میزان ۵۰۰ میلیارد ین معادل ۲.۶ میلیارد پوند اعلام شده است. این شرکت همچنین زنجیره تأمین خود را اصلاح خواهد کرد تا قطعات بیشتری را از تأمین‌کنندگان کمتری تهیه کند و هزینه‌ها را کاهش دهد.

مدیرعامل جدید نیسان، ایوان اسپینوزا، با چالش‌های بزرگی برای احیای شرکتی که ارزش برند قدرتمند آن در گذشته دچار افت شده است، مواجه است.

او در یک نشست خبری اعلام کرد که تمرکز این شرکت از این پس بر سودآوری به‌جای حجم تولید خواهد بود.

اسپینوزا گفت: در مواجهه با عملکرد چالش‌برانگیز سال مالی ۲۰۲۴ و افزایش هزینه‌های متغیر در کنار شرایطی نامطمئن، باید با فوریت و سرعت بیشتری بهبود داخلی را در اولویت قرار دهیم و به سودآوری‌ای برسیم که کمتر به حجم تولید وابسته باشد.

نیسان در سال مالی منتهی به مارس، ۶۷۱ میلیارد ین زیان خالص گزارش کرد. این زیان ناشی از افت فروش در بازارهای آمریکا و چین و همچنین تأثیرات اولیه جنگ تجاری دونالد ترامپ بود. مذاکرات درباره ادغام ۶۰ میلیارد دلاری با هوندا نیز شکست خورد و اسپینوزا ماه گذشته رسماً مدیرعامل این شرکت شد.

توسط autokhabari.ir