بازارهای جهانی پس از نوسانات شدید در “روز آزادی”، آرامش نسبی را تجربه میکنند. دولت آمریکا با اتخاذ سیاستهای جدید، از جمله مکث ۹۰ روزه در افزایش تعرفهها و سپس کاهش تعرفهها، و همچنین مذاکرات تجاری با چین، گامهای مثبتی در جهت کاهش تنشها برداشته است.
در این میان، بازارها نگران آسیبهای احتمالی به اقتصاد آمریکا و جهان هستند که در شاخصهای اقتصادی نرم مانند شاخص مدیران خرید و سایر شاخصهای اقتصادی مشهود است. با این حال، دادههای اقتصادی سخت تاکنون نتوانستهاند این ضعف را تایید کنند. برخی از دادههای منتشر شده در اروپا، مانند تولید ناخالص داخلی در سه ماهه اول، نشاندهنده شرایط اقتصادی قویتری از حد انتظار است.
بانک “آر بی سی” میزان خسارت وارد شده به اقتصاد را زیر سوال برده است؛ سوالی که پاسخ به آن زمانبر است زیرا تاثیر تعرفهها بر اقتصاد واقعی به تدریج مشخص خواهد شد.
فعالیتهای اقتصادی در کشورهای اروپایی ممکن است در سه ماهه دوم و نیمه دوم سال به دلیل کند شدن تحویل کالاهای صادراتی به آمریکا کاهش یابد، اما دادههای داخلی مانند مصرف، سرمایهگذاری و وامدهی بسیار قوی هستند. علاوه بر این، انبساط مالی آلمان همزمان با انتشار دادههایی در مورد تاثیر احتمالی تعرفهها آغاز خواهد شد.
بانک “آر بی سی” همچنین این سوال را مطرح کرده است که بانکهای مرکزی تا چه حد میتوانند نرخ بهره را کاهش دهند که ارتباط نزدیکی با میزان کاهش شدید تورم دارد.
آمارهای اخیر تورم منطقه یورو نشان میدهد که تورم دوباره افزایش یافته و حتی معیارهای مصرفکننده از انتظارات تورمی نیز در حال افزایش است.
بانک “آر بی سی” اعلام کرده است که احتمالا زمان بیشتری نیاز است تا مشخص شود که آیا از طوفان اقتصادی عبور کردهایم یا در آستانه آن هستیم، اما در حال حاضر، دیدگاه ما این است که در “آرامش پس از طوفان” هستیم.
این بانک پیشبینیهای خود را بهروزرسانی کرده و افزایش یورو در برابر دلار، پوند در برابر دلار و یورو در برابر پوند را در ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده پیشبینی میکند و معتقد است که تخصیص مجدد داراییها در میانمدت امکانپذیر است؛ به ویژه برای یورو، نسبتهای پوشش ریسک امکان افزایش قابلتوجهی دارند.