صنعت برق کشور به سمت استفاده از فناوریهای نوین حرکت میکند و در مسیر هوشمندسازی قرار دارد. این اقدام در راستای ایجاد هماهنگی بیشتر میان مصرف و تولید انرژی دنبال میشود.
در شرایط فعلی، وقتی با کمبود برق مواجه میشویم، ناچار به اعمال محدودیت برای همه مشترکان هستیم، اما با بهرهگیری از فناوری و تکنولوژیهای نوین، این وضعیت تغییر خواهد کرد و تنها کسانی که عامل ناترازی در شبکه هستند، مشمول محدودیت خواهند شد.
استفاده از کنتورهای هوشمند نقش مهمی در این مسیر دارد. این کنتورها قادر هستند، مصرف را برای مشترکانی که الگوی نادرستی دارند، محدود کرده و مصرفکنندگان پرمصرف را ناگزیر کنند تا میزان مصرف برق خود را به سطح معقولی کاهش دهند.
تاکنون نزدیک به ۵ میلیون کنتور هوشمند در کشور نصب شده و در صورت تداوم این روند، تا پایان سال جاری این رقم میتواند به حدود دو برابر افزایش یابد.
مشکل آب و برق تنها مختص ایران نیست و یک چالش جهانی است. ایران نیز از تأثیرات شرایط جهانی مستثنی نیست و مردم باید در مدیریت مصرف همکاری کنند، چرا که تلاشهای صورتگرفته در بخش تولید بدون مشارکت مردم در مصرف، کافی نخواهد بود.
در برخی موارد شاهد بد مصرفی و حتی سوءاستفاده هستیم که باید جلو آن گرفته شود. مشکل اصلی ما در صنعت برق، عدم تناسب میان تولید و مصرف و همچنین نبود جذابیت کافی برای سرمایهگذاری و تشکیل سرمایه است.
بخش خصوصی در سالهای اخیر رویکرد مثبتی به سرمایهگذاری در صنعت برق داشته است، بهگونهای که تاکنون برای احداث ۳۷ هزار مگاوات نیروگاه جدید، پروانه صادر شده که این نشاندهنده جذاب شدن تدریجی صنعت برق برای فعالان بخش خصوصی است.