شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با کاهش ۲۶ هزار و ۶۳۵ واحدی به ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار و ۵۸۴ واحد رسید. شاخص هموزن نیز با افت ۲۱۵۹ واحدی به ۹۷۵ هزار و ۳۰۶ واحد رسید.
بازار سهام در حالی که در ۳۰ روز کاری گذشته، تحت تأثیر مذاکرات و بهبود مناسبات بینالمللی و کاهش قیمت در بازارهای ارز و طلا، روند نزولی داشته، در ۸ روز منفی و در سایر روزها مثبت بوده است.
در معاملات امروز، ۱۳۵ نماد بورسی مثبت و ۲۰۴ نماد منفی بودند و تعداد خریداران به ۱۲۵ هزار نفر رسید. بازار ۰.۸۲ درصد کاهش داشت.
در این روز، ۶۵۴ هزار معامله به ارزش تقریبی ۱۵ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد. نمادهای فارس، فملی، وبملت، خساپا، خودرو و وتجارت بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند و نمادهای خساپا، خودرو و وتجارت از پرتراکنشترین نمادها بودند.
شاخص فرابورس ایران در مقابل شاخص بورس، با رشد ۹۶ واحدی به ۲۸ هزار و ۲۲۹ واحد رسید. تعداد معاملات فرابورس به ۳۳۶ هزار فقره و ارزش آن به ۶۹۵ هزار میلیارد تومان رسید.
نمادهای نیشکر، کگهر و ومپنا بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند و نمادهای مهر، مهرمام و وپایا از پرتراکنشترین نمادهای فرابورس بودند.
روند صعودی بازار سهام از روز سهشنبه ۱۹ فروردین، پس از اعلام خبر مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان آغاز شد. پیش از آن، بازار سهام از دوم آبان ۱۴۰۳ روند صعودی خود را شروع کرده بود و رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند، اما از ۲۲ دیماه با نوسانات کاهشی مواجه شد.
به نظر میرسد عوامل سیاسی تأثیر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشته است. امید به کاهش تنشهای سیاسی و تصویب لوایح پالرمو و سیافتی میتواند تأثیر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد، زیرا حل مناقشات بینالمللی میتواند فضای امنتری برای فعالیتهای اقتصادی ایجاد کند و مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار سازد.
کارشناسان معتقدند بازار سرمایه از لحاظ بنیادی شرایط خوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسانگیری باعث شده تا بازار نتواند بهطور کامل رشد کند.