کارشناس حوزه کار معتقد است که ساماندهی اتباع بیگانه در کشور باید در دستور کار قرار گیرد و قوانینی برای آنها اعمال شود. به گفته ناصر چمنی، تمام کشورها با پدیده اتباع خارجی روبرو هستند و برای آنها قوانینی دارند، به این صورت که اتباع بیگانه فقط در برخی شغلها مجوز میگیرند و نمیتوانند در همه شغلهایی که در آن کشور وجود دارد، کار کنند.
وی ادامه داد: در کشور ما هم باید چنین قوانینی اعمال و رعایت شود. متاسفانه در استانهایی مثل تهران یا مشهد که نزدیک مرز هستند، افزایش تعداد مهاجرین و اتباع بیگانه را شاهد هستیم.
چمنی در واکنش به دیدگاه برخی که معتقدند نیروی کار ایرانی تنبل است و حاضر به پذیرش هر کاری نیست، گفت: اگر کارگران ما تنبل بودند و تعصبی نسبت به کار نداشتند، مگر میتوانستند در دوران جنگ در جبههها حضور پیدا کنند یا به ساخت تجهیزات نظامی که آن زمان استفاده میکردیم ورود کنند؟ کارگر ایرانی سختکوش و متعصب به کار است و در برابر تحریمهایی که از سوی کشورهای خارجی بر اقتصاد ما تحمیل شد ایستادگی کرده است.
وی افزود: نیروی کار ایرانی به دنبال حق خود است و اگر در مقابل کاری که انجام میدهد حق واقعی او پرداخت نشود، مایوس و دلسرد شده و به انجام آن کار تمایل نشان نمیدهد؛ بنابراین اگر حق واقعی کارگر ایرانی را بدهیم با جان و دل برای کارفرما کار میکند.
چمنی با اشاره به افزایش تعداد مهاجرین و اتباع بیگانه در کشور گفت: متاسفانه علیرغم هشدار بسیاری از کارشناسان و سازمانها نسبت به ورود بیرویه مهاجرین و افزایش تعداد اتباع بیگانه اقدام اساسی در این زمینه صورت نمیگیرد.
وی هشدار داد: طبق گزارشها تا سال ۱۴۳۰ دو سوم جمعیت ایران در سن پیری و کهنسالی قرار میگیرند و از ۹۰ میلیون نفر ۶۰ میلیون نفر پیر و مابقی جوان هستند، اما اتباع بیگانه از دو سومی که باقی میمانند بیشتر خواهد شد و شرایطی به وجود میآید که میبینیم در کشور خودمان بیگانه هستیم.
چمنی تاکید کرد: یکی از علل عدم فرزندآوری و کاهش زاد و ولد در کشور نداشتن درآمد و مشکلات معیشتی است. هزینههای درمان، واکسن، شیر خشک و پوشاک بچه سرسامآور است. طبعا اگر مردم و زوجهای جوان، مشکل درآمد و معیشت نداشته باشند برای ازدواج و فرزندآوری برنامهریزی و اقدام میکنند.