دادگاهی در آلمان دو مدیر سابق شرکت خودروسازی فولکس‌واگن را به چندین سال حبس محکوم کرد. دو متهم دیگر نیز به حبس تعلیقی محکوم شدند. این احکام در پایان یک محاکمه طولانی که نزدیک به چهار سال به طول انجامید، صادر شد.

این پرونده مربوط به رسوایی معروف به دیزل‌گیت است که در سپتامبر ۲۰۱۵ فاش شد. در این رسوایی، سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا دریافت که بسیاری از خودروهای دیزلی تولید شده توسط فولکس‌واگن به دستگاه‌های غیرقانونی مجهز شده‌اند که به آن‌ها اجازه می‌دهد در آزمایش‌های مربوط به انتشار گازهای گلخانه‌ای، نتایج جعلی ارائه دهند.

این دستگاه‌ها قادر بودند شرایط آزمایش را تشخیص دهند و عملکرد خودرو را به گونه‌ای تغییر دهند که مطابق با استانداردهای زیست‌محیطی باشد. اما در شرایط رانندگی واقعی، خودروها مقادیر بسیار بیشتری از حد مجاز آلاینده‌ها را منتشر می‌کردند.

فولکس‌واگن در سال ۲۰۱۷ به دستکاری داده‌های انتشار گازهای گلخانه‌ای در آمریکا اعتراف کرد. این اعتراف سبب واکنش‌های جهانی شد و یکی از بزرگترین رسوایی‌های شرکتی در تاریخ صنعت خودرو را رقم زد. این خودروساز در نتیجه این رسوایی با بحران عمیقی مواجه شد.

در سال ۲۰۲۰، دادگاهی در آلمان روند قانونی علیه مدیر و رئیس هیئت مدیره فولکس‌واگن را پایان داد، زیرا این شرکت ۹ میلیون یورو جریمه بابت این رسوایی پرداخت کرد. از زمان بروز این رسوایی، فولکس‌واگن با موج گسترده‌ای از دعاوی و مراحل قانونی مواجه شده است. این شرکت در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که این بحران بیش از ۳۰ میلیارد یورو هزینه و جریمه برایش داشته است.

توسط autokhabari.ir