جمشید ایمانی، نایب‌رئیس هیئت مدیره ایران خودرو، اظهار داشت که علیرغم ادعای شورای رقابت، تنظیم بازار خودرو صورت نگرفته و نتیجه آن انتقال حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان از تولیدکننده به شبکه سودجویان بوده است.

وی افزود که این سیاست‌ها توان نوسازی، بازسازی و تنوع‌بخشی به محصولات را از صنعت خودرو گرفته و اکنون در نقطه‌ای بحرانی قرار داریم. زیان انباشته شرکت به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده و این کسری سرمایه در گردش، تولید را کاهش می‌دهد و تبعات گسترده‌تری را در پی خواهد داشت.

ایمانی تاکید کرد که با وجود تلاش‌های فراوان، به نتیجه مشخصی نرسیدیم و ادامه فعالیت در شرایط فعلی، همراه با زیان بیش‌تر خواهد بود. راه‌حل قانونی و روشن ما، عرضه خودرو در بورس کالاست.

وی عنوان کرد که مساله عرضه خودرو در بورس کالا به قدری روشن است که نیاز به ارائه مدارک جدید ندارد. سال گذشته ارز را با نرخ ۴۲ هزار تومان دریافت می‌کردیم، هزینه‌های گمرکی و دستمزد کارگر نیز کمتر بود؛ امروز همان ارز را با نرخ ۷۰ هزار تومان تهیه می‌کنیم و سایر هزینه‌ها نیز بالا رفته است‌.

ایمانی با بیان اینکه مشکل اصلی ما قیمت‌گذاری نیست؛ بلکه عدم اجرای به‌موقع دستورالعمل‌هاست، افزود: اساس این دستورالعمل‌ها به سال ۱۳۸۹ بازمی‌گردد، در حالی‌که امروز شرایط بازار و اقتصاد کشور کاملا متفاوت شده است.

نایب‌رئیس هیئت مدیره ایران خودرو ادامه داد: ما به دنبال راه‌حل‌های قانونی هستیم و بورس کالا را یک بستر شفاف و کارآمد برای معاملات می‌دانیم. در این بستر، مصرف‌کننده به‌راحتی دسترسی دارد، دلالی و سوداگری حذف و قیمت‌ها واقعی می‌شود.

ایمانی با اشاره به عرضه‌های گذشته ایران خودرو در بورس کالا گفت: اگر خاطرتان باشد، با عرضه خودرو در بورس کالا، قیمت‌ در بازار ۱۵ درصد کاهش یافت که در صورت ادامه عرضه این روند ادامه می یافت.

وی اظهار کرد: مزیت اصلی، هدایت منابع به‌سمت تولید است. گردش پول، شفافیت مالی، مقابله با پولشویی و وصول حقوق دولتی، همگی در بورس کالا قابل رصد و تضمین است.

ایمانی در پایان از مدیران بورس کالا بابت فراهم‌کردن این فرصت تشکر کرد و گفت: این بستر، دریچه‌ای برای خروج از زیان و حرکت دوباره به‌سمت سرمایه‌گذاری و تولید ملی است.

توسط autokhabari.ir