معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از وضعیت مناسب ذخایر کالاهای اساسی خبر داد و گفت: در صورت مواجهه مجدد با بحران، مشکلی در تأمین کالاها نخواهیم داشت. وی افزود: وضعیت ذخایر بسیار عالی است و هیچ‌گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

وی در خصوص افزایش قیمت برنج در روزهای اخیر و چگونگی کاهش آن اظهار کرد: علاوه بر واردات، برداشت برنج داخلی نیز آغاز شده است و همین موضوع به افزایش عرضه و متعادل شدن قیمت‌ها کمک خواهد کرد. بازار با استفاده از برنج تولید داخل و واردات هدفمند به سمت آرامش حرکت می‌کند.

فتحی با اشاره به برخی اظهارنظرها در مورد خودکفایی در تولید برنج و واردات همزمان آن گفت: خودکفایی هدفی نیست که در یک سال محقق شود. وزیر جهاد کشاورزی نیز بر این موضوع تأکید داشته و خودکفایی در برنج به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده و در افق چند سال آینده دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع آبی و تمرکز کشت برنج در استان‌های شمالی، تمرکز ما بر افزایش عملکرد در واحد سطح و اصلاح ارقام برنج است. با انجام این اقدامات، به‌تدریج واردات کاهش می‌یابد و سهم تولید داخلی افزایش پیدا می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در مورد نوسانات اخیر در بازار گوشت قرمز و مرغ توضیح داد: افزایش قیمت در برخی موارد ناشی از گرانی غیرمنطقی غیر رسمی بود، نه افزایش رسمی قیمت. گوشت قرمز از جمله کالاهایی است که قیمت آن تثبیت شده و افزایش نداشته است.

وی تصریح کرد: بالای ۹۲ درصد نیاز کشور به گوشت قرمز از محل تولید داخلی تأمین می‌شود و در عمل می‌توان گفت که ۱۰۰ درصد آن نیز از داخل قابل تأمین است. تنها حدود ۷ درصد واردات داریم که هدف از آن، تعدیل قیمت‌هاست.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تحولات اخیر ناشی از درگیری‌های منطقه‌ای اظهار کرد: در سیاست تنظیم بازار مقرر شده که افزایش قیمت نداشته باشیم و حتی روند کاهش قیمت در برخی اقلام دنبال شود. هدف این است که به قیمت‌های پیش از بحران بازگردیم.

وی افزود: در خصوص کالاهای اساسی و مواد غذایی پرمصرف مردم، ما شاهد افزایش قیمت محسوسی نبوده‌ایم و شرایط به حالت قبل بازگشته است.

فتحی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تأمین کالاهای مورد نیاز ایام محرم گفت: سهمیه‌های ویژه‌ای برای تأمین اقلام اساسی مانند برنج، گوشت قرمز، گوشت مرغ و سایر کالاهای پرمصرف در این ایام اختصاص داده شده است.

وی در پایان افزود: این اقلام از طریق استان‌ها و با هماهنگی نهادهای مسئول در اختیار هیئات مذهبی، دسته‌جات و عموم مردم قرار می‌گیرد و هیچ‌گونه نگرانی بابت تأمین مواد پروتئینی در این ایام وجود ندارد.

توسط autokhabari.ir