رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی استان تهران در یک نشست خبری به بررسی چالشهای صنعت قطعه سازی خودرو پرداخت. وی بحران نقدینگی و مشکلات ارزی را دو تهدید جدی برای صنعت خودرو و قطعه سازی کشور دانست و بر نقش حمایتی دولت و بانک مرکزی در این زمینه تاکید کرد.
به گفته وی، بسیاری از قطعه سازان به دلیل مشکلات نقدینگی در آستانه تعدیل نیرو هستند؛ هدفی که سالهاست دشمنان کشور به دنبال آن هستند تا این صنعت را نابود کنند.
وی همچنین به موضوع تخصیص ارز برای واردات خودرو اشاره کرد و گفت: در شرایطی که قطعه سازان با سختی تولید میکنند، مجموع ارز دریافتی صنعت قطعه سازی نصف ارز تخصیص یافته به واردات قطعات سی کی دی و خودرو کامل است.
رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی تهران همچنین به تشابه جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی با ایران با مشکلات و محدودیت های داخلی پرداخت و تصریح کرد: در شرایطی که جنگ ۱۲ روزه را پشت سر گذاشتیم، می توانیم با تکیه به ظرفیت های داخلی، صنعت خودرو را از هجمه های خارجی حفظ کنیم.
تامین ارز واحدهای تولیدی یکی از چالش های اصلی صنعت قطعه سازی کشور است و تاخیر در تخصیص ارز به قطعه سازان شرایط را برای ادامه تولید با چالش های زیادی همراه کرده است.
در این نشست، اعضای هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازی استان تهران نیز به بررسی چالشهای صنعت قطعه سازی پرداختند و مصوبه واردات خودرو را تیر خلاصی بر پیکره خودروسازی کشور دانستند.
به گفته آنها، تصمیم گیری دولت برای تخصیص ارز به منظور واردات خودرو در شرایطی است که برای اولویت بندی تخصیص ارز به قطعه سازان حداقل ۵ ماه زمان نیاز است.
همچنین در این نشست، اعضا به موضوع قیمت گذاری دستوری و تاثیر آن بر صنعت خودرو و قطعه سازی پرداختند و خواستار همکاری دولت در پرداخت حقوق و بیمه پرسنل واحدهای تولیدی شدند.
اعضای هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازی استان تهران همچنین بر لزوم تدابیر لازم دولت برای جلوگیری از توقف چرخ صنعت و تولید در کشور تاکید کردند.
آنها همچنین به مصوبه اخیر واردات خودرو اشاره کردند و با بیان اینکه در شرایط عادی کشور با واردات خودرو مشکلی نداریم، ادامه دادند: واردات ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو تصمیم اشتباهی است و به صنعت خودروسازی داخلی لطمه وارد خواهد کرد.
صنعت خودرو و قطعه سازی ایران با وجود تحریم های بین المللی و بسته بودن درهای کشور به روی تولید کنندگان داخلی در ۴۰، ۵۰ سال اخیر صنعت پیشرفت خوبی را داشته است.
هیچ کشوری با واردات بی حساب و کتاب به توسعه نرسیده است و در شرایطی که صنعت خودرو کشور به سمت خصوصی سازی سوق داده شده است، با اعمال تصمیمات اشتباهی مثل واردات خودرو بی حساب، شاهد آسیب جدی به صنعت خودروسازی کشور خواهیم بود.
اگر به دنبال استاندارد خودرویی نظیر بنز هستیم باید هزینه اش را نیز پرداخت کنیم و کیفیت پایین خودروهای داخلی عامل اصلی مرگ و میر نیست و برای کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات باید فرهنگ رانندگی اصلاح شود.