درصورتیکه یک راننده هستید، باید برای چالشهای مدیریت بحران هم آماده شوید. هر وسیلهای ممکن است دچار خرابی و نقص فنی شود و این احتمال وجود دارد که این خرابی در وسط جاده اتفاق بیفتد! در جاده شلوغی که ماشینها یکی پس از دیگری با سرعت بالا از کنارتان میگذرند، ناگهان ماشین شما با نقص فنی روبهرو میشود. فرقی نمیکند این نقص فنی کوچک است یا بزرگ، در هر صورت شما در جاده قرار دارید و باید بتوانید اوضاع را تحت کنترل خود بگیرید، اما برای مدیریت خرابی خودرو در جاده چه کنیم؟ دستورالعملی که در ادامه مورد بررسی قرار میگیرد، در چنین مواقعی به کمک شما خواهد آمد.

کنترل استرس
حتماً میدانید که بدترین تصمیمات و اتفاقات در اوج استرس رقم میخورند. پس، باید موقعیت را بپذیرید و با حفظ خونسردی کامل، بهترین تصمیم را بگیرید. درست است که در موقعیت خطرناکی قرار گرفتهاید، اما فراموش نکنید که کلید طلایی حل این مشکل، فکر کردن به یک اقدام هوشمندانه است.
روشن کردن چراغهای اضطراری
دومین گام از مراحل مدیریت خرابی خودرو در جاده، خبر دادن وضعیت پیش آمده به سایر رانندگان است. مسلماً نمیتوانید بهصورت زبانی، شرایط را به رانندگان توضیح دهید. پس، بهتر است با کمک ابزارهایی مانند چراغهای اضطراری خودرو به دیگر رانندگان اطلاع دهید. هشدار به سایر رانندگان، بهترین راهکار برای جلوگیری از بروز تصادفات سهمگین و زنجیرهای در جادهها است.
تغییر وضعیت به دنده سنگین
یکی دیگر از مهمترین گامهایی که پس از خرابی خودرو باید بردارید، این است که قبل از توقف، خودرو را در دنده سنگین قرار دهید. این کار به شما کمک میکند تسلط بیشتری بر حرکت ماشین داشته باشید و مانع از لغزیدن آن در سطح جاده شوید.
توقف در نقطه مناسب
در بین مراحل مدیریت خرابی خودرو در جاده، توقف ایمن و اصولی از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چراکه به شما کمک میکند از خطرات وسط جاده در امان بمانید. از جاده فاصله بگیرید و در یک موقعیت مناسب بهسمت بخشی از جاده بروید که فاصله کافی از سایر خودروها دارد. سعی کنید در پیچها و نقاطی که دید سایر رانندگان کمتر است، توقف نکنید.
روشن نگهداشتن موتور
اگر هنوز به یک مکان امن و مناسب نرسیدهاید، از خاموش کردن موتور اجتناب کنید. با این کار میتوانید در صورت نامناسب بودن شرایط مکانی، به جای دیگری جابهجا شوید. البته، تنها زمانی میتوانید این کار را انجام دهید که موتور شما توانایی روشن ماندن را داشته باشد.
هشدار به سایر رانندگان
در این مرحله از مدیریت خرابی خودرو در جاده باید به ایمنی خود و سایر رانندگان توجه ویژهای داشته باشید. میتوانید این کار را با استفاده از یک مثلث ایمنی انجام دهید. با قرار دادن این علامت قبل از خودرو، رانندگان پیش از رسیدن به شما متوجه وجود یک شرایط بحرانی در جاده میشوند و با احتیاط بیشتری از این بخش عبور میکنند.

ارزیابی وضعیت ماشین
حال باید بهسراغ قسمتهای مختلف ماشین بروید تا ببینید مشکل از کجاست. گاهی مشکل ماشین مربوط به مواردی است که خودتان بهسادگی از پس آن برمیآیید. در این صورت دست به کار شوید و به حل مشکل بپردازید.
اما اگر نقص فنی رخ داده پیچیدهتر از توان شما است، هرگز اقدام نسنجیدهای انجام ندهید؛ چراکه ممکن است با یک اقدام نامناسب، اوضاع را بدتر کنید. بهتر است با تماس با شرکتهای معتبر امداد خودرو مانند امداد جاده ای کرمان موتور، منتظر رسیدن نیروهای حرفهای بمانید.
شناسایی موقعیت مکانی
اگر متوجه شدهاید که نمیتوانید مشکل اتفاق افتاده را حل کنید، برای ادامه مراحل مدیریت خرابی خودرو در جاده باید از امداد خودرو کمک بگیرید. برای این کار لازم است موقعیت مکانی خود را به تیمهای امداد اطلاع دهید. اگر جادهای که در آن قرار دارید، اسم و آدرس مشخصی ندارد، میتوانید با استفاده از GPS، موقعیت مکانی خود را تشخیص دهید.
اطلاع به امداد خودرو
نیروهای امداد خودرو، متخصص مدیریت خرابی خودروها در جادهها هستند. برای ارتباط با آنها میتوانید با تلفنهای مربوطه تماس بگیرید و مشکل بهوجود آمده را بهصورت خلاصهوار شرح دهید. همچنین، مدل خودرو را هم به این نیروها اطلاع دهید تا در صورت لزوم، قطعات مناسب را بههمراه داشته باشند.
چرا با امداد خودرو تماس بگیریم؟
مسلماً میدانید همگی ما علم کافی برای حل مشکلات و نواقص فنی خودروها را نداریم. درصورتیکه ماشین در جاده با نقص فنی روبهرو شود، بهترین راهکار این است که از یک فرد متخصص کمک بگیرید. تکنسین امداد خودرو با بهرهمندی از تخصص و تجربه کافی میتوانند بهترین اقدامات را برای تعمیر ماشین در موقعیت مکانی موردنظر انجام دهند.
سخن پایانی
مدیریت خرابی خودرو در جاده مهارتی است که هر رانندهای باید به آن تسلط داشته باشد. فقط شما نیستید که گاهی با خرابی ماشین خود روبهرو میشوید. درواقع، مدلهای مختلف ماشین اعم از نو و کارکرده، گاهی تحتتأثیر شرایط مختلف با مشکلاتی روبهرو میشوند. خوشبختانه، گروههای امدادی با مستقر شدن در نقاط مختلف، میتوانند بهصورت فوری به شما کمکرسانی کنند. برای مثال، شماره تلفن ۰۲۱۴۲۷۲۴، شماره امداد جاده ای کرمان خودرو است که در هر شرایطی به شما کمک خواهد کرد.
(مطلب تبلیغاتی)
برچسب ها: کرمان موتور
لینک کوتاه نوشته
راهنمای عملی برای مدیریت خرابی خودرو در جاده
کپی لینک
source