ام جی سایبر (MG Cyberster) جدیدترین محصول اسپرت کانورتیبل از برند بریتانیایی است که در سال ۲۰۲۳ توسط سایک موتورز چین به بازارهای بینالمللی عرضه شده است. این ماشین دو نفره رودستر بهصورت کانسپت در سال ۲۰۲۱ رونمایی شد، اما تولید و عرضه نسخه نهایی آن حدود ۲ سال طول کشید.
شرکت فردا موتورز نیز در سال ۱۴۰۳ یک نمونه از این محصول را در شوروم مرکزی محصولات ام جی واقع در چهارراه پارک وی تهران به نمایش درآورد تا این خودرو فوقالعاده جذاب برقی مورد توجه کارشناسان و علاقهمندان ایرانی نیز قرار بگیرد.
مزایا و معایب
+ شتاب فوق العاده مهیج
+ طراحی متفاوت و بسیار جذاب
+ ظرفیت مناسب باتری
– قیمت بالا
– سقف پارچه ای
مشخصات فنی
ساختار فنی ام جی سایبرستر خیلی پیچیده نیست. اثری از باتری حالت جامد یا فناوریهای پیچیده مدرن خودروهای الکتریکی در آن وجود ندارد. البته این کار به خاطر پرهیز از افزایش قیمت بیش از حد انجام شده تا این خودرو برقی توان رقابت با محصولات معتبرتر از برندهای درجه اول جهان را داشته باشد.
دو نسخه فنی از این خودرو در بازارها وجود دارد: تیپ پایه تک موتوره محور عقب به قدرت ۳۳۵ اسب بخار و بیشینه گشتاور ۴۷۵ نیوتن.متر که زمانی معادل ۴.۹ ثانیه برای رسیدن از صفر به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت نیاز دارد. البته برخی منابع شتاب صفر تا صد ام جی سایبرستر تک موتوره را تا ۵.۲ ثانیه هم اعلام کردهاند.
این نسخه به کمک پک باتری ۶۴ کیلووات ساعتی قادر است تا ۵۱۰ کیلومتر مسافت را تنها با یک مرتبه شارژ بپیماید. البته برد واقعی کمتر از این رقم است و به شرایط جاده و نوع رانندگی بستگی دارد. بهطور متوسط میتوان انتظار داشت که در شرایط واقعی این نسخه از ام جی سایبرستر با یک مرتبه شارژ چیزی حدود ۵۰۱ کیلومتر مسافت را طی کند. مدلی که فردا موتورز در شوروم مرکزی خود به نمایش درآورده، همین نسخه تک موتوره است و فعلا خبر رسمی در مورد عرضه شدن یا نشدن آن به بازار ایران در دسترس نیست.
البته این تمام ماجرا نیست، زیرا نسخه دوموتوره با قدرت بسیار بالاتر نیز برای MG Cyberster وجود دارد که یک موتور برقی به قدرت ۲۰۱ اسب بخار به محور جلو آن اضافه میشود.
حداکثر توان خروجی این مدل از سایبرستر برابر با ۵۰۳ اسب بخار بهعلاوه ۷۴۵ نیوتن.متر گشتاور است که ادعا میشود شتاب صفر تا صد آن معادل ۳.۲ ثانیه است. این میزان شتاب با خودروهای سوپراسپرت بنزینی برابری میکند و هیجان سواری بسیار بالای این خودروی برقی را به رخ میکشد.
البته حداکثر سرعت ام جی سایبرستر به عنوان یک خودرو برقی اصلا توان رقابت با خودروهای سوپر اسپرت بنزینی را ندارد و مانند بسیاری از ماشینهای معمولی به حدود ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت میرسد.
نسخه دو موتوره دارای باتری بزرگتر به ظرفیت ۷۷ کیلووات ساعت است که برد پیمایش آن با یک مرتبه شارژ نزدیک ۴۴۴ کیلومتر خواهد بود که کمتر از نسخه تک موتوره است. در همین حال، وزن خالص خودرو به ۲ تن نزدیک میشود. ممکن است MG سایبرستر قدرتمند باشد، اما یک خودرو دو نفره سبک و سرگرمکننده نیست.
کیفیت سواری در بزرگراه و داخل شهر تقریبا نرم است، بهخصوص در حالت کامفورت این حس برجستهتر هم خواهد شد. هنگامی که صحبت از رانندگی سریعتر در جادههای پرپیچوخم میشود، امی جی Cyberster یک ماشین سرگرمکننده و کاملا مناسب برای چنین شرایطی است. البته شاید شتابگیری ثانویه در نسخه تک موتور سایبرستر به اندازه خودروهای سوپر اسپرت جذاب و با واکنشهای سریع همراه نباشد، اما به هر حال در حد یک خودرو جی تی بنزینی میتوان از رانندگی با ام جی سایبر استر لذت برد.
برخلاف انتظار گفته شده که عملکرد نسخه دو موتوره با ۵۳۶ اسب بخار و ۷۴۵ نیوتن.متر گشتاور در جادههای کوهستانی بسیار پرپیچوخم چندان جذاب به نظر نمیرسد. چراکه به نظر میرسد موتور جلو و عقب چندان با یکدیگر کالیبره نیستند و هماهنگی دقیق هنگام حرکت در جادههای پرپیچوخم با سرعتهای بالا بین آنها احساس نمیشود.
در نتیجه برخی از کارشناسان و رانندگان حرفهای اظهار داشتند که عملکرد نسخه تک موتوره در جادههای کوهستانی پرپیچوخم و سرعت بالا، اطمینانبخشتر به نظر میرسد و لذت سواری بالاتری به کاربران منتقل میکند. البته در جادههای کفی و مستقیم شرایط تغییر میکند و هیجان سواری با نسخه دو موتوره بسیار بالاتر از تیپ پایه سایبرستر خواهد بود.
مشخصات کلی
ابعاد و ظرفیت ها
طول | ۴۵۳۵ میلیمتر |
عرض | ۱۹۱۳ میلیمتر |
ارتفاع | ۱۳۲۹ میلیمتر |
فاصله محورها | ۲۶۹۰ میلیمتر |
وزن خالص | ۱۸۵۰ کیلوگرم |
تعداد سرنشین | ۲ نفر |
ظرفیت صندوق | – |
قطر رینگ | ۱۹ اینچ |
طراحی ظاهری
ظاهر ام جی سایبرستر کمی آشنا به نظر میرسد و احتمالا به این دلیل است که با یک ماشین سقف بازشو دو نفره مواجه هستیم. این خودرو توسط کارل گاتهام در لندن طراحی شده است و میتوانید حس و حال خودروهای اسپرت اروپایی را در آن مشاهده کنید. بدنه خودرو تا حدودی کشیده است و با کمی دقت میتوانید شباهتهایی میان ام جی سایبر استر با خودروهای محبوبی همچون بی ام و Z4 یا جگوار اف تایپ بیابید.
به هر حال این ماشین چینی-انگلیسی واقعا زیبا و جذاب به نظر میرسد، خصوصا کشیدگی و انحنای هنرمندانه نمای جانبی و فرم خاص چراغهای عقب در نوع خود متمایز و چشمنواز است. سقف پارچهای با فشار یک دکمه باز و هنگام بسته شدن به زیبایی در بخش پشت خودرو پنهان میشود. دربهای قیچی مانند یا خفاشی علاوه بر استایل جوانپسند، بهصورت برقی کار میکنند و دارای سنسورهایی هستند تا از برخورد با صورت کاربر یا هر مانع دیگری پیشگیری کنند.
طراحی داخلی
دسترسی به داخل کابین ام جی سایبرستر به لطف درهای سنسوردار خفاشی که حقیقتا در پارکینگهای تنگ و جایگاههای شارژ کاربردی هستند، آسان است. فضای نسبتا زیادی برای دو نفر وجود دارد، فرم صندلیها از نظر طراحی و راحتی بسیار دلچسب است و بدن کاربر را به خوبی در برمیگیرد. ارگونومی کل کابین نیز در سطح مطلوبی قرار دارد و دسترسی به ادوات ضروری برای راننده کار دشواری نیست. استایل دستهدار کنسول میانی کمی آشناست و ما را به یاد کوروت C7 میاندازد.
تودوزی حرفهای، تناسب دلچسب پنلها و متریال مواد باکیفیت در تمام نواحی، از دیگر نقاط قوت کابین سایبرستر محسوب میشوند. در بخش جلو سه صفحه نمایشگر وجود دارد که سمت چپی اطلاعات خودرو مانند فشار باد تایرها و دما را نمایش میدهد، وسطی عملکردهای لحظهای مانند سرعت و دور موتور را به نمایش میگذارد، سمت راستی نیز وظایف مالتی مدیا و… را بر عهده دارد. صفحه نمایش دیگری هم در کنسول وسط وجود دارد که مربوط به پنل تهویه و تنظیمات مرتبط با آن است.
گرافیک نمایشگرها کاملا شگفتانگیز است، اما شاید کمی فانتزی و مشابه گیمهای کامپیوتری حس شود. با این وجود همه چیز فوقالعاده روان است که سایبرستر آن را مدیون پردازندهها و چیپ های-تک است. ضربان سبزرنگ هنگام شارژ هم کاملا هیپنوتیزمکننده است و مانند یک برنامه مدیتیشن به نظر میآید.
همچنین می توان یک فرمان U شکل را بهصورت آپشنال سفارش داد، اما فرمان گرد معمولی در این مورد حس طبیعیتری به راننده منتقل میکند. فضای بار در قسمت عقب، چندین محفظه و جالیوانی بهعلاوه تعدادی پورت شارژ از انواع مختلف در کابین سایبرستر وجود دارد. صندوق عقب حتی پس از جمع شدن سقف هم نسبتا بزرگ و جادار است.
آپشن ها و امکانات
ام جی سایبرستر در قالب سه تیپ به بازارهای مختلف راه پیدا میکند که اگر سقف قیمتی واردات خودروهای برقی چندان سختگیرانه در نظر گرفته نشود، احتمالا این خودرو با نسخه پایه و ارزانتر به ایران هم میآید. در این صورت میتوان انتظار داشت که ام جی سایبرستر با تجهیزاتی مثل کروز کنترل تطبیقی، رادار هشدار تصادف از جلو، گرمکن صندلیهای جلو، تهویه مطبوع اتوماتیک، سنسورهای پارک جلو و عقب، دوربین ۳۶۰، تنظیم برقی صندلیها، هشدار نقطه کور، کنترل کشش و پایداری، کنترل توقف در سربالایی، شارژر وایرلس، نمایشگرهای مالتی مدیا و… در بازار ما هم حضور پیدا کند.
آپشنها و امکانات
قیمت ام جی سایبرستر در بازار
ام جی سایبرستر یک کانورتیبل دو نفره برقی است که زودتر از پورشه باکستر برقی و پولستار ۶ روانه بازارهای بینالمللی شده است. قیمت پایه نسخه تک موتوره این خودرو در بازارهای بریتانیا حدود ۵۵ هزار پوند است که طرفداران نسخه دو موتوره میتوانند با پرداخت ۵۰۰۰ پوند بیشتر مدل پرقدرتتر دو موتوره ام جی سایبر استر را تهیه کنند.
البته قیمت نسخه پایه ام جی سایبرستر در بازار چین بیشتر برای ما اهمیت دارد؛ چراکه اگر قرار باشد این ماشین رودستر به ایران بیاید، از مبدا چین ثبت سفارش میشود و در نتیجه قیمت در این کشور برای بازار ایران اهمیت دارد تا بتواند سقف قیمتی قانون واردات خودروهای برقی را که ۴۰ هزار دلار است، رعایت کند.
گفته میشود قیمت پایه ام جی سایبرستر برای بازار چین معادل ۴۴ هزار دلار است که احتمالا برای شرکتهای واردکننده به کمتر از ۴۰ هزار دلار میرسد و فردا موتورز میتواند نسخه پایه این خودرو را در ایران عرضه کند. در زمان نگارش این مطلب تعرفه واردات خودروهای برقی تنها ۴ درصد است و اگر در مورد سایر عوارض عمومی و دولتی نیز تخفیفهای مناسبی برای رونق ماشینهای برقی در نظر گرفته شود، میتوان با چیزی حدود ۴۵ هزار دلار در بازار ایران ام جی سایبرستر را خریداری کرد.
نویسنده: حسین باباپور
source